Olimme viikonloppuna mökillä. Laitoin ruuaksi kirjolohta grillissä. Kalasta jäi ylimääräistä, joten se "puhdistettiin" (ruodot pois). Äitini pyynnöstä tein loppukalasta  "mitä kaapista löytyy"-piirakka.


1245006256_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Pohja:


100g oivariinia

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl vettä

suolaa


täyte:

kypsää, ruodotonta kirjolohta

tilliä

3 munaa

2,5 dl ruokakermaa

100g yrtti-pippurituorejuustoa

suolaa


Nypi huoneen lämpöinen rasva ja jauhot sekä suola. Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan tai leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan (24cm) pohjalle ja reunoille n. 2cm verran. (Itse teen tuon pohjan sähkövatkaimella. Hyvin onnistuu niinkin)

Levitä kala ja tilli pohjan päälle. Sekoita keskenään kerma, tuorejuusto, munat ja suola. Kaada kalan päälle. Paista n. 175 asteessa 45 min. tai kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.

Täytteestä voisi hyvin jättää yhden munan pois ja laittaa juustoraastetta tilalle. Nyt ei ollut juustoraastetta, joten näillä mentiin :o)