Tässä vielä yksi kilpailukakku, jonka tekemiseen olin hieman osallisena :o)

Tällä reseptillä on äitini tarjoilut kakkuja erinäisissä perheemme juhlissa - niin kauan kuin muistan - ja aina vaan vieraat haluavat sitä tarjolle. Kyllä se vaan on niin hyvää. Tämä kesänä on sitä tarjoiltu meidän perheessä jo kolmeen kertaan eikä vaan kyllästytä!! Alunperin äitini on käyttänyt täytteenä vadelmaa, joka sekin on aivan            mahdottoman hyvää (näin vadelmaa rakastavana).


1248470581_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Marenki:

 

  • 4 valkuaista
  • 1 1/2 dl hienoa sokeria
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl perunajauhoja

Täyte:

 

  • 4 dl vispikermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 l tuoreita mansikoita
  • mansikkahilloa

Vatkaa valkuaiset ja hieno sokeri kovaksi vaahdoksi (noin 8 minuuttia). Siivilöi joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri sekä perunajauho ja sekoita ne varovasti valkuaisvaahtoon.

Piirrä leivinpaperille kolme erikokoista ympyrää (n. 22 cm, 15 cm, 11 cm). Käännä leivinpaperi ympäri ja levitä marenkimassa ympyröiden mukaan.

Paista 125 asteessa ensin puolitoista tuntia ja jatka paistamista samassa lämpötilassa vielä 2 tuntia uuninluukku raollaan (laita esim. puukauha uuninluukun väliin).

Ota pelti pois uunista ja anna marenkipohjien jäähtyä. Käsittele hauraita marenkipohjia varovasti.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pilko tuoreet mansikat, mutta jätä osa koristeluun.

Levitä suurimman marenkipohjan päälle mansikkahilloa sekä kermavaahtoa ja mansikanpalasia.

Nosta päälle keskikokoinen marenkipohja ja täytä kuten edellä. Nosta viimeiseksi pienin marenkipohjista, ja levitä vielä kermavaahtoa pienimmän pohjan päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla. Marengit voit paistaa jo hyvissä ajoin. Säilytä ne esimerkiksi kakkulaatikossa kosteudelta suojattuna.

Kakun voi tarjoilla samana päivänä, mutta se maistuu myös seuraavanakin päivänä – mikäli sitä jää!