Tein miehelleni töihin vietäväksi tällaisen Daim-suklaasta tehdyn hyydykekakun.
Tässä ohje 25cm vuokaan
paksulla täytteellä:
Pohja:
300g ToffeeDomino-keksejä
50g margariinia
Reunoille Hasselpähkinä keksirullia
Täyte:
6 dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
2 levyä Maraboun Daim-suklaata
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Koristeluun:
kaakaojauhetta
sokerilla makeutettua kermavaahtoa
tai Flora vispiä
suklaakoristeita
Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Levitä keksimuru vuokan pohjalle (Jos käytät irtopohjavuokaa, niin vuoraa pohja leivinpaperilla) tai lautaselle, jos käytät pelkkää irtoreunusta, kuten minä tein. Laita keksirullat vuokan reunoille pystyyn painaen niitä hieman keksipohjaa vasten. Valmista täyte.
Laita liivatteet kylmään veteen likoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa erillisessä kulhossa tuorejuustot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja sulatettu suklaa keskenään. Kuumenna vesi ja lisää lioitetut liivatteet siihen (purista ylimääräiset vedet pois). Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaatuorejuustoseokseen. Nostele lopuksi kermavaahto suklaatuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä kylmässä yön yli tai ainakin 4 tuntia. Koristele halutessasi kaakaojauheella ja kermavaahdolla sekä mahdollisesti suklaakoristeilla. Itse laitoin myös hieman suklaakoristeita, mutta en ottanut enää siinä vaiheessa kakusta kuvaa.
Toivottavasti kakku maistui :o)
Kommentit