Paistoin kakkua varten 5 munan sokerikakkupohjan. Täytteeksi laitoin Kurikkalaisesta pitsikakusta (ja muutoin on aika kaukana tästä kakusta ) sitruunakiisselitäytteen, jonka sekaan laitoin turkinpippurimurskaa. Päällä marsipaania ja lakritsitoffeista keitetty kinuski Hellapoliisin ideoimana. Marsipaanin alla sokericreme. Pallot alareunassa marsipaania ja sokerimassaa.

Olisin halunnut kinuskin vielä valuvammaksi kakun reunoille, mutta olin ehkä liian varovainen kinuskin kanssa. Olisi pitänyt vaan reippaammin kaataa ja aloittaa kaataminen reunoilta spiraalin malliin. No, nyt on kuitenkin kokeiltu, joten ensi kerralla taas fiksumpana... Kakkua ei ole vielä maistettu, joten jännittyneenä odotan minkälainen makuelämys tämä tulee olemaan... Voi olla, että tämä kakku jakaa mielipiteitä aika rajustikin.


Sitruuna-turkinpippuritäyte:

1 sitruuna

2 kananmunaa

1,25dl sokeria

75g margariinia/voita

2 dl kermaa

4rkl turkinpippurimurskaa


Keitä täytteeksi kiisseli: Raasta sitruunan kuori ja purista mehu, laita kaikki kiisselin aineet kattilaan (ei kermaa). Vatkaa hyvin sekaisin ja kuumeena koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Älä keitä. Sekoita kiisselin sekaan turkinpippurimurska. Anna kiisselin jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kiisselin sekaan. 


Lakritsikinuski

1,5 dl kuohukermaa

n. 150g Lakritsitoffee-karkkeja (esim. Hopeatoffee, Kick)


Mittaa ainekset kattilaan. Anna kiehua. Keitä hiljaisella teholla 5-10 minuutin ajan tai kunnes kinuski on sopivan paksua kakun päälle kaadettavaksi. Anna jäähtyä kattilassa hetken aikaa. Kaada kinuski marsipaanilla päällystetyn kakun päälle. Voit käyttää tätä mustana kinuskina myös tavallisen täytekakun päälle ihan kinuskin tapaan. Tietysti maku on lakritsimainen, joten se tulee ottaa huomioon.