POikamme päätti myöhään edellisenä iltana, että haluaa kutsua muutaman kaverin Halloween-kutsuille. No, siinä sitten laitettiin äiti äkkiä töihin. Kakkuakin oli toivomuslistalla, mutta se nyt jäi kuitenkin ...

Tarjolla oli:

 Hämähäkinseitti-pikkuleivät


Näiden teossa myös lapset olivat apuna sekä leipomisessa että koristelussa.

Ohje:

200g voita

1 dl sokeria

1 muna

1 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

5 dl vehnäjauhoja

Koristelu:


  n. 80 g Lakritsitoffee-karkkeja

1/2 dl kermaa

2 tl vettä

tomusokeria


 

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna kokoajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Kauli taikinasta iso levy jauhotetulla alustalla. Ota muotilla haluamasi mallisia pikkuleipiä. Paista 200 asteessa n. 8 min. Anna pikkuleipien jäähtyä.

Keitä pienessä kattilassa paloitellut karkit ja kerma. Anna kiehua niin, että seos hieman sakenee. Nostele pieni määrä kuorrutetta pikkuleivän päälle ja levitä lusikalla. Sekoita vesitilkka ja tomusokeri pursotettavaksi. Nostele seos pieneen pussiin ja leikkaa pussista kulma auki. Pursota hämähäkin seitti pikkuleivän päälle.


 

 

Halloween Donitsit



(kuva hieman vääristää noiden oranssien donitsien väriä)


5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

2 tl vanilljasokeria

30g margariinia/voita

1 dl sokeria

1 muna

2 dl nestettä (maitoa, mehua, itse käytin jaffaa)

 

Paistamiseen:

öljyä


koristeluun:

tilkka vettä/mehua

tomusokeria

kaakaojauhetta

nonparelleja

(elintarvikeväriä)


Vatkaa margariini/voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmuna koko ajan sekoittaen. Mittaa kuivataineet keskenään ja lisää ne neteen kanssa vuorotellen joukkoon. Anna taikinan levätä kylmässä n. 1-2 tuntia. Kauli jauhotetulla alustalla taikina levyksi (paksuutta n. 3 cm). Ota esim. mukilla tai pyöreällä muotilla taikinasta donitseja. Ota vielä pienemmällä muotilla keskusta pois. Kuumennä öljy. Paista n. 2 min. per puoli. Valuta talouspaperin päällä. Dippaa donitsit kuorrutteeseen tai nostele sitä lusikalla donitsin päälle ja tasoita. Koristele heti halutessasi nonparelleilla tai sitten esim. sulatetulla suklaalla.


Halloween-muffinssit




Nämä tein tällä hyväksi havaitulla mokkapalamuffinssi-ohjeellaa.


Lisäksi tarjolla oli


Paloiteltuja nakkisormia




Coctail-tikkuja (nakkia, kurkkua, juustoa), kinkkupiirakkaa ja pientä naposteltavaa.