Löysin Mimmi Mutikaisen blogista monia ihania kahvikakkureseptejä. Nyt ensimmäiseksi piti kokeilla Arabialaista maustekakkua. Monet ovat tuon nimistä kakkua kehuneet, joten nyt päätin tällä reseptillä leipoa. Hyvää oli!




Tässä resepti Mimmin-blogista:

(lisäsin omat muutokseni punaisella)

Arabialainen maustekakku

kookas kakku, tarvitsee noin 2 litran vuoan

200 g rasvaa

250 g sokeria

3 munaa

2 dl kermamaitoa

4½ dl vehnäjauhoja

½ tl soodaa

½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl kanelia

½ tl muskottia ( tai hieman vähemmän, jos et niin tykkää muskotin mausta, laita kuitenkin vähän! En laittanut ollenkaan, kun ei ollut )

3 rkl tummaa kaakaota

1 tl vanilliinisokeria

1 dl jauhettuja manteleita

Arabialaisen maustekakun kuorrutus:

50 g rasvaa

1 keltuainen (jätin pois)

6 dl siivilöityä tomusokeria

2½ rkl tummaa kaakaota

1½ tl kanelia

noin 2 rkl kuumaa kahvia (laitoin hieman enemmän)

Valmistaminen:

- vatkaa kakun rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen kaikkia ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi

- paista kakku kypsäksi ja jäähdytä (minä paistoin 165 asteessa/n.60 min.)

- kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut aineksetr ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi.

- levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms...

- kuorrutuksesta tulee aika paksu kerros... jos et tykkää niin äkkimakeasta, tee vähän pienempi annos kuorrutusta

- muista säilyttää kakku kylmässä