Löysin Mimmi Mutikaisen blogista monia ihania kahvikakkureseptejä. Nyt ensimmäiseksi piti kokeilla Arabialaista maustekakkua. Monet ovat tuon nimistä kakkua kehuneet, joten nyt päätin tällä reseptillä leipoa. Hyvää oli!
Tässä resepti Mimmin-blogista:
(lisäsin omat muutokseni punaisella)
Arabialainen maustekakku
kookas kakku, tarvitsee noin 2 litran vuoan
200 g rasvaa
250 g sokeria
3 munaa
2 dl kermamaitoa
4½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl muskottia ( tai hieman vähemmän, jos et niin tykkää muskotin mausta, laita kuitenkin vähän! En laittanut ollenkaan, kun ei ollut )
3 rkl tummaa kaakaota
1 tl vanilliinisokeria
1 dl jauhettuja manteleita
Arabialaisen maustekakun kuorrutus:
50 g rasvaa
1 keltuainen (jätin pois)
6 dl siivilöityä tomusokeria
2½ rkl tummaa kaakaota
1½ tl kanelia
noin 2 rkl kuumaa kahvia (laitoin hieman enemmän)
Valmistaminen:
- vatkaa kakun rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen kaikkia ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi
- paista kakku kypsäksi ja jäähdytä (minä paistoin 165 asteessa/n.60 min.)
- kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut aineksetr ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi.
- levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms...
- kuorrutuksesta tulee aika paksu kerros... jos et tykkää niin äkkimakeasta, tee vähän pienempi annos kuorrutusta
- muista säilyttää kakku kylmässä
Kommentit