Jouluaatoksi piti toki olla kahvin kanssa tarjolla myös jotain muutakin kuin torttuja ja pipareita... Tein tämän jo esikoisen syntymäpäiviä varten pakkaseen, mutta koska tarjolla oli kaikkea muuta niin paljon, en koskaan ottanutkaan tätä kakkua sulamaan. Nyt olikin sitten oiva hetki ottaa kakku tarjolle. Leipurikin pääsi tällä kertaa jouluvalmisteluissa hieman helpommalla Olen tehnyt aikaisemminkin melkein samalla ohjeella kakkua, mutta nyt jätin valkosuklaan kakusta pois. Kakku oli oikein maukas.




Appelsiini-vadelmakakku (n.20cm vuokaan)
Tein kukka/tähtivuokaan tuplasti ohjeen


Pohja:
10 digestive-keksiä
50g margariinia

Täyte:

200g appelsiini tuorejuustoa
3dl kermaa
n. 2 dl tomusokeria
n. 2 rkl vaniljasokeria
3 liivatetta
2 mandariinin mehu tai 1/2 appelsiinin mehu

Päälle:
(kotimaisia pakaste)vadelmia
hyytelösokeri + mehu/vesi

Laita liivatteet veteen likoon. Murskaa keksit pieneksi ja sulata rasva. Sekoita keksit ja rasva tasaiseksi massaksi. Laita irtoreuna tai irtopohjavuokan reunus tarjoilulautaselle ja levitä keksimuru reunuksen sisälle. Painele kevyesti. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit. Purista mandariinien tai appelsiinin mehu ja kuumenna tilkka mehua kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan mehuun. Lisää liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen loppu mehuun. Lisää liivate-mehuseos tuorejuustomassaan. Lisää sekaan lopuksi kermavaahto. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä noin 3-4 tuntia ennen marjojen ja kiilteen lisäämistä.
Levitä (kotimaiset)pakastemarjat kakun päälle. Tee kiille ohjeen mukaan. Tee hyytelösokerilientä suhteutettuna marjojen määrään. Itse laitoin reilut 2 dl tähän (20 cm) kakkuun. Levitä lusikalla hyytelösokeriliemi marjojen päälle. Anna hyytyä hetki ennen vuokasta irroittamista. Jos haluat tehdä kakun etukäteen, niin laita marjat ja tee kiille vasta sulatuksen jälkeen.