Vietimme joulupäivää appiukon luona ja mieheni siskot toivoivat tarjolle banoffee-torttua. Kuitenkin oli tarvetta vielä laktoosittomalle kakulle, joten tein sitten kaksin kappalein torttuja/kakkuja...



Banoffeen tein tällä ohjeella




Laktoositon appelsiini-vadelmajuustokakku (n.20cm vuokaan)

pohja:

10 digestivekeksiä

50g laktoositonta margariinia

täyte:

200g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa

3 dl laktoositonta kermaa

1 appelsiinin mehu

5 liivatelehteä

n. 2 dl tomusokeria

2 rkl vaniljasokeria

päälle:

marjamehua

hyytelösokeria paketin ohjeen mukaan

(kermavaahtoa)


Laita liivatteet likoon. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Levitä murska lautaselle laitetun irtoreunanan sisälle ja painele kevyesti. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon sokerit. Purista appelsiinin mehu. Kuumenna mehusta muutama ruokalusikallinen kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatteet sekaan. Sekoita ja anna jäähtyä hieman ennen lisäämistä lopun appelsiinimehun joukkoon. Lisää appelsiinimehu-liivateseos tuorejuuston sekaan. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon ja kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä n. 4 tunnin ajan. Levitä hyytyneen kakun päälle marjoja ja lopuksi hyytelösokerista tehty kiille. Irroita kakku reunuksesta ja koristele kermavaahdolla halutessasi.