Kuoron juhliin lähti vielä nämä pienet voileipäkakut



Nämä ovat n. 10-15 hlön kakkuja.

Kreikkalaiset voileipäkakut

(ohjeesta kaksi pientä kakkua tai yksi iso kakku)


2 pkt (á 700 g) ruis-paahtoleipää

laimeata kasvislientä kostutukseen

Täyte:

1/2 prk (á 235 g) mustia kivettömiä oliiveja

1/2 prk (á 200 g/95 g) aurinkokuivattuja tomaatteja

1,5 kurkkua

2 prk (á 200 g) fetajuustoa

3 prk (á 100 g) kreikkalainen valkosipulituorejuustoa

1 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa

3 prk (á 150 g) creme fraishea

400 g maitorahkaa

1 prk (á 200 g) kermaviiliä

mustapippuria

Kuorrutus:

3 dl kermaa

400g maustamatonta tuorejuustoa

kurkkua, pisaratomaatteja, herneenversoja, oliiveja


Keitä laiha kasvisliemi ja jäähdytä. Raasta kurkku ja valuta siitä ylimääräinen neste pois. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna täyte sekaisin. Leikkaa leivistä kuoret pois. Ota sopivan kokoinen vuoka tai säädä irtoreuna sopivan kokoiseksi. Vuoraa vuokan pohja leivillä. Kostuta ja levitä osa täytteestä. Lado uusi leipäkerros, kostuta ja levitä täytettä. Tee vielä yksi kerros samalla tavalla ja levitä päälimmäiseksi leipäkerros ja kostuta. Laita paino esim. lautanen kakun päälle ja vuoraa kakku hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Jos täytät kakun irtopohjavuokaan, niin kumoa kakku tarjoilualustalle seuraavana päivänä.

Tee kuorrutus vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Levitä kakun päälle ohut kerros kuorrutetta ja pursota loput haluamallasi tavalla. Laita haluamasi koristeet (pisaratomaatteja, oliiveja, herneenversoja, kurkkua tmv.) kakun päälle.