Tänään vietimme isäni suvun vuotuisia puurojuhlia meillä. Tämä tapa on alkanut jo ennen minun syntymääni, joten on kunniatehtävä saada toimia juhlien emäntänä toista kertaa. Aika suuri homma on saada suku yhden pöydän ympärille. Tänä vuonna paikalle pääsi 13 aikuista ja 9 lasta. Puuron keittämisen aloitin aamulla klo 7.30 ja se sai valmistua ihan omassa tahdissaan (välillä toki sekoittaen) suuressa haudekattilassa. Puuroon laitoin 9 litraa maitoa ja 1,3 kg puuroriisiä.

 

Tässä hieman kuvaa kattauksesta.

Keksin laittaa erilaisia piparkakkumuotteja lautasliinarenkaaksi. Vieraat saivat viedä omansa mukanaan. 

Tarjolla meillä oli riisipuuron lisäksi:

 

Kylmäsavulohipiirakkaa

(ohjeen otin Kakkukatrin blogista)

Rahkavoitaikina

  • 250g voita tai margariinia
  • 250g rahkaa
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe. Lisää rahka, sekoita mutta älä vaivaa liikaa. Siirrä jääkaappiin.

Tai käytä valmista kaulittua voi-tai lehtitaikinalevyä 500g.

 

 

Täyte

  • kylmäsavulohta 200-300g
  • 1 keitetty kananmuna
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • 1,5dl kermaa tai kermaviiliä
  • tilliä
  • pippuria ja muita mausteita maun mukaan

Pilko kylmäsavulohi ja kananmuna pieneksi. Lisää kaikki ainekset yhteen.

Kaulitse taikina neliön malliseksi, laita täyte taikinalevyn keskelle pitkittäin ja käännä reunat kanneksi. Käännä piirakka vielä toisinpäin niin, että saumakohta jää alaspäin. Koristele piirakka ja voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa n. 25min.

Tein itse tuplaohjeella ja sain tehtyä 4 piirakkaa. Alkuperäisessä ohjeessa sanotaan kyllä, että tästä tulee vain yksi piirakka, mutta riippuu varmasti kuinka paksuksi taikinan jättää.

 

Banoffee

Tämä on kyllä niin hyvää että

Tätä on tullut nyt tehtyä moniin juhliin. Onneksi vieraat ovat olleet eri...

Näiden lisäksi oli tietysti suklaakonvehteja sekä piparkakkuja!