Eilisen kakkujen päivittäminen blogiin jatkuu...

Samaan tilaisuuten kitarakakun kanssa tein myös toiveesta lohivoileipäkakkua. Koska meillekin oli tulossa vieraita samana päivänä tein myös kotiin samanlaisen voikkarin, hieman eri koristuksella.

Tässä ensin tilaisuuteen mennyt kakku

Ja sitten kotiin jäänyt kakku

Tällä ohjeella tein kaksi n. 12hlön kakkua


Ohje:


2 pkt Isoa Ruis-paahtoleipää

(muutama leipäpala jäi käyttämättä)

Kostutukseen sitruunalla maustettua vettä


Täyte 1.


n. 300g kylmäsavulohta

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g kylmäsavulohi tuorejuustoa

1 prk kermaviiliä

2 prk (á 150g) creme fraishea

tilliä

valkopippuria

suolaa

Täyte 2.

3 kananmunaa

1 prk (á 150g) creme fraishea

1 prk raejuustoa

1/2 prk kermaviiliä

90g voita/margariinia

valkopippuria

suolaa


Kuorrutus:

400g  maustamatonta tuorejuustoa

5 dl kermaa


koristeena:

kylmäsavulohta, sitruunaa, kananmunaa, herneenversoja,

mitzuno-salaattia, kirsikkatomaatteja, tilliä


Keitä kananmunat ja jäähdytä ne. Laita täyte 1. ainekset monitoimikoneeseen ja silppua tasaiseksi massaksi. Tyhjennä kulho ja tee täyte 2.  Laita kananmunat voin/margariinin kanssa monitoimikoneeseen ja silppua. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita lastalla massa tasaiseksi.   

Leikkaa leivistä reunat pois ohuelti. Laita reunavuoka lautasen päälle ja vuoraa pohja leipäsiivuilla. Kostuta pullasudilla leivät ja levitä puolet täytteestä 1. leipien päälle. Laita uusi leipäkerros, kostuta ja levitä kananmunatäyte 2. leipien päälle. Laita kolmas leipäkerros, kostuta ja levitä täyte1. loput täytteet leipien päälle. Laita vielä päällikerros leipiä, kostuta. Laita leivinpaperi ja folio kakun päälle. Laita painoksi esim. ruokalautanen.Laita kakku kylmään odottamaan seuraavaa päivää.

Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto sekaan. Levitä kuorrutetta kakun päälle ohuelti ja pursota reunat. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Itse tein kakun säädettävään irtoreunavuokaan, jonka säädin niin, että sain tehtyä yhden ison kakun, jonka sitten leikkasin keskeltä kahdeksi ja koristelin ne erillisinä kakkuina. Tämä oli näpärä tapa säästää jääkaappitilaa, kun oli monta kylmää tarvitsevaa kakkua tehtävänä...