Tein tuota Salama-kakun täytettä varten koe-erän päärynätäytteestä. Äkkiseltään sitten keksin, että teen nopeasti keksipohjan vuokaan, niin saan oivan kakun mieheni syntymäpäiväkahveille tarjolle.




Tässä resepti kakkuun:


Pohja:

10 kpl digestivekeksejä

50g voita/margariinia


täyte:


2 prk säilykepäärynöitä valutettuna

4 dl kermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl tomusokeria

2 rkl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

3 rkl päärynämehua tai vettä


Kiille

4 dl vettä

muutama mansikka paseerattuna tai tilkka mansikkamehua

2 dl hyytelösokeria

mansikoita


Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele kevyesti keksimuruseos 24 cm vuokan pohjalle. Valmista täyte.

Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Valuta päärynät ja soseuta ne. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa vatkaimella tuorejuusto ja lisää joukkoon sokerit. Kumenna päärynämehu/vesi kiehuvaksi ja laita liotetut, puristetut liivatelehdet sekaan. Sekoita liivateseosta ja anna jäähtyä hetken. Lisää seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen pääsynäsoseen joukkoon. Lisää päärynäsose tuorejuuston joukkoon ja sekoita kunnolla. Nostele lopuksi kermavaahto sekaan ja sekoita varovasti massa tasaiseksi. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 4 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään. 

Levitä kakun päälle tuoreita tai pakastemansikoita. Itse käytin muutamaa pakaste mansikkaa anatamassa kiileteelle punaista väriä sekä makua. Sulatin mansikat ja painelin nesteen siivilän läpi veden joukkoon. Kuumensin nesteen ja lisäsin hyytelösokerin sekaan. Annoin vielä kuumentua kiehuvaksi (huom! älä keitä). Anna kiilteen jäähtyä hetki ja lusikoi se varovasti mansikoiden päälle. Nosta kakku vielä hetkeksi kylmään ennen vuokan/irtoreunuksen irroittamista.


Tämä oli kyllä oikein makoisaa kakkua. Meidän ekaluokkalainen tykästyi kakkuun niin paljon, että meinasi syödä puolet kakusta yksin Se jo kertoo aika paljon!!