Tänään saamme kotosalla maistella tällaista suklaista kakkua hääpäivän kunniaksi!

 



Tähän kakkuun löysin reseptin pohjaa hieman foodnetwork-sivustolta Nigella Lawsonin kakusta, mutta muokkasin kyllä tehdessäni niin paljon, ettei se ole enää sama kakku kuin alkuperäinen :o) Kaloreita tästä kakusta löytyy ja sen vuoksi lähetinkin osan kakusta mieheni mukana töihin, jotta emme oman perheen voimin syö koko kakkua...

 

 

Suklaakakku


Pohja:

6,4 dl vehnäjauhoja

2,5 dl sokeria

0,5 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhoja

1 tl soodaa

1/2 tl suolaa

3 munaa

1 prk kermaviiliä

2 rkl vaniljasokeria

250g voita

3 dl kylmää vettä/maitoa


Täyte ja kuorrutus:

200g tummaa suklaata

250g voita

4 dl tomusokeria

5 rkl pähkinäsuklaalevitettä

1 rkl vaniljasokeria


Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja kermaviili sekaisin kevyesti. Notkista voi vatkaimella. Lisää voin joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja vettä/maitoa. Lisää lopuksi muna-kermaviiliseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja paista kahdessa 20 cm vuokassa 175 asteessa n. 45 min. Anna jäähtyä.

Tee täyte. Sulata suklaa. Notkista voi ja lisää suklaa voin joukkoon. Lisää vielä tomusokeri ja vaniljasokeri sekä pähkinäsuklaalevite. Vatkaa massa tasaiseksi. Levitä täytettä ohut kerros toisen kakkupohjan päälle ja nosta toinen kakkupohja täytekerroksen päälle. Kuorruta kakku täytteellä ja halutessasi voit vielä pursottaa täytettä kakun reunoille tai päälle koristeeksi. 

Itse laitoin vielä päälle hieman suklaamurua sekä nonparelleja.