Minun teki mieleni PähkinäBebe-leivoksia ja tyttärellämme aika kävi pitkäksi kaverin synttäreitä odottaessa, joten leipominenhan auttoi molempiin "ongelmiin" Tästä tulikin aivan loistava piirakka PähkinäBebe-himoon... Eipä tarvitse enää kaupasta moisia ostaa!



Paistoin kakun 28cm irtopohjaisessa piirakkavuokassa


Pohja:

200g voita / margariinia

1 dl sokeria

1 muna

1 tl leivinjauhetta

220g vehnäjauhoja


Kostutus:

1/2 dl maitoa


Täyte:

1,5 dl kermaa

3/4 dl sokeria

2 keltuaista

2 rkl maissitärkkelystä

70g jauhettua tai rouhittua hasselpähkinää/mantelia (käytin 50/50)

100g voita / margariinia


kuorrute:

100g ruokotomusokeria

100g tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

maitoa (tai kahvia, vettä...)

(nonparelleja, pähkinärouhetta, hasselpähkinöitä)

Mittaa täytteen aineksista kerma, maissitärkkelys, keltuaiset, sokeri kattilaan ja anna seoksen sakeutua (kiehahtaa älä keitä). Lisää joukkoon pähkinä/manteli ja anna jähtyä. Valmista sillä aikaa pohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja vatkaa vielä hetki. Lisää vielä jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa n. 15 min. tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa aluksi keitetty kiisseli ja rasva hyvin sekaisin kreemimäiseksi. Kostuta piirakkapohja maidolla ja levitä päälle täyte. Tasoita ja tee kuorrute. Mittaa sokerit kulhon ja lisää nestettä vähän kerrassaan, jotta saat sopivan paksun kuorrutusmassan. Kuorrutuksen pitää olla levitettävää, mutta ei valuvaa. Levitä veitsen avulla kuorrute täytteen päälle. Laita haluamasi koristeet kuorrutteen päälle ja nosta piirakka jääkaappiin.



Tämä oli kyllä minun makuuni sopivaa, joten suosittelen muillekin!