Tämä piirakka sai alkunsa, kun mansikkamoussetäytteisestä täytekakusta jäi täytettä yli. Mietin hetken mitä täytteelle tekisin, kun sitä oli sen verran paljon, etten roskiinkaan hyvää tavaraa viitsinyt heittää. Paistoin irtopohjaisessa piirakkavuoassa piirakkapohjan ja kostutin sen appelsiinimehulla. Levitin täytteen jäähtyneen pohjan päälle ja laitoin pakastimeen, koska mitään tarvetta piirakalle ei juuri sillä hetkellä ollut. Tänään sitten sain pitkäaikaisen ystäväni kylään ja nyt ajattelin piirakan tarjoilla.



Ohje:


Pohja:

200g voita / margariinia

1 dl sokeria

1 muna

1 tl leivinjauhetta

225g vehnäjauhoja


Kostutukseen:

1/2 dl appelsiinimehua


Täyte:

1/3 osa mansikkamoussea

Päälle:

marjoja

3 dl laihaa punaista mehua

2 dl hyytelösokeria

2 dl kermavaahtoa (sokeria+vaniljasokeria)



Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja vatkaa vielä hetki. Lisää vielä jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa n. 15 min. tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä. Valmista täyte ohjeen mukaan. Kostuta pohja appelsiinimehulla ja levitä täyte piirakkapohjan päälle. Laita tuoreita tai pakastemarjoja täytteen päälle, mutta jätä pursotukselle hieman tilaa reunoille. Kiehauta kiillettä varten laiha mehu ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Kuumenna vielä kiehumispisteeseen ja jäähdytä kokoajan sekoittaen. Nostele hyytelöliemi marjojen päälle. Anna jähmettyä hieman ennen pursotusten tekoa. Pursota kermavaahto piirakan reunalle haluamallasi tavalla.

Itse pakastin piirakan ilman koristeita. Levitin marjat ja kiilteen sekä pursotin kermavaahdon kohmeisen piirakan päälle. Annoin piirakan sulaa jääkaapissa kuvun alla seuraavaan päivään.