Tällaista on jo pidemmän aikaa pitänyt kokeilla. Nyt sitten muistin ostaa suuren määrän noita Snickers-patukoita kaupasta... suuren määrän siksi, että niitä pitää maistella myös hieman ennen piirakan tekoa Pohja ei tehnyt minuun vaikutusta, joten itse korvaisin sen kaakaojauheella maustetulla murotaikinalla ensi kerralla.




Reseptin pohjaa löysin täältä, mutta jonkin verran taas jouduin muuttelemaan itselleni sopivaksi...


Snickers pie


Pohja:

n. 5 dl digestive-keksimurua

3 rkl ruokokidesokeria

8 rkl voita/margariinia


Suklaatäyte:

8 rkl voita/margariinia

120g tummaa suklaata

5 rkl vehnäjauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1,2 dl sokeria

1 iso kananmuna

1 keltuainen

1 rkl vaniljasokeria

4 Snickers-patukkaa


Tuorejuustotäyte:

280g maustamatonta tuorejuustoa

0.8 dl sokeria

1 kananmuna

1 valkuainen

2 rkl vaniljasokeria


Kuorrutus:

80g tummaa suklaata

3 rkl kermaa


Sekoita sokeri keksimurskan kanssa ja lisää joukkoon pohjaan tarkoitettu sulatettu rasva. Painele pohjan ainekset n. 24 cm vuokan pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa 5 minuutin ajan.

Tee suklaatäyte: Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Nosta pois vesihauteen päältä ja anna jäähtyä hetki. Mittaa ja sekoita kuivataineet keskenään. Vatkaa sokeri ja muna sekä keltuainen vaadoksi n. 1 min ajan. Lisää joukkoon suklaa-rasvaseos sekä lopuksi kuivataineet. Kaada täyte pohjan päälle ja paista n. 15 min.  Jos piirakan reunat alkavat tummumaan niin, laita vuokan päälle folio. Nosta paistamisen jälkeen jäähtymään hetkeksi. Pilko Snickers-patukat ja ripottele palat suklaatäytteen päälle.

Valmista tuorejuustotäyte: Notkista tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon muna ja valkuainen sekä vaniljasokeri. Kaada täyte Snickerspalojen päälle ja levitä esim. lusikalla. Paista 175 asteessa vielä n. 15 min.

kuorrute: Sulata suklaa ja kerma vesihauteessa. Sekoita ja levitä piirakan päälle. Itse lisäsin vielä hieman kinuskikastiketta ja maapähkinöitä piirakan päälle. Annan piirakan jäähtyä jääkaappi kylmäksi. Tämän piirakan voi tehdä ihan hyvin muutaman päivän etukäteenkin jääkaappiin.

 

Odotin tältä piirakalta paljon, mutta eipä se nyt niin herkullista ollutkaan.

Minun makuun ei sovi nuo uunissa paistetut keksipohjat eli suosittelen telemään kaakaoisesta murotaikinasta pohjan tähän. En myöskään oikein tiedä kuinka tuo kuorrutus olisi pitänyt kakun päälle levittää... Ei nyt tullut niin kaunista...