Kävimme eilen ystäväperheen luona picnicillä. Meillä jäi tuo picnicpuoli hieman vähäiseksi, koska suoraan vappulounaalta sinne suunnistimme. Herkkuja kuitenkin lupasimme viedä mukanamme. Sain toiveen Fazerina-muffinsseista, joita jokunen vuosi sitten eräälle picnicille tein mukaan. Koska tällä kertaa seurueessa oli erilaisia ruokavalioita tein koko muffinssimassan gluteenittomana ja sitten vielä osaan laitoin fazerinan tilalle laktoositonta Brunbergin tummaa (suklaan korviketta), jolloin nämä muutamat muffinssit olivat myös laktoosittomia. En usko, että kukaan olisi arvannut muffinssien olevan gluteenittomia, jos en sitä olisi kertonut...


Fazerina-muffinssit gluteenittomina

(24 kpl)

 

200g laktoositonta margariinia

4,5 dl sokeria

5 munaa (M-koko, neljä L-kokoa riittäisi)

2 dl appelsiinimehua

8 dl Sunnuntain gluteenittomiajauhoja

1,5 dl kaakaojauhetta

4 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta

1/2tl suolaa

6 pötköä fazerinaa

(+ 2 riviä Brunbergin tummaa)


Vatkaa keskenään sekaisin rasva, sokeri, munat ja appelsiinimehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää edelliseen. (tässä vaiheessa erotin laktoosittoman osuuden toiseen kulhoon ja lisäsin siihen tuon suklaan korvikkeen. Pilko Fazerina-suklaa ja sekoita joukkoon.  Jaa taikina muffinssivuokiin (käytä halutessasi muffinssipeltiä. Paista 175 asteessa n. 15-20 min.  Nosta ritilän päälle jäähtymään. Voit halutessasi kuorruttaa tai koristella muffinssit. Itse en halunnut tällä kertaa helposti sotkevaa kuorrutetta muffinssien päälle.