Nämä ovat meidän perheen suosikkileipiä. Tänään kuumana kesäpäivänä meille tuli vieraita käymään ja mietin mitä nopeasti saisin tehtyä tarjottavaksi, joka olisi helppoa naposteltavaa. Päädyin näihin ihaniin kolmioleipiin.




1 pkt Ruispaahtoleipää


Täyte:

200g palvikinkkua

200g ruohosipulituorejuustoa

150g creme fraishea

1/2 nippu ruohosipulia

1 pieni maustekurkku

mustapippuria


Päälle:

miniluumutomaatteja

salaattia


Mittaa täytteen ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna täyte. Täytteestä ei tarvitse tulla ihan tasaista tahnaa, mutta kuitenkin sellaista, että se on helppo levittää. Leikkaa leivistä sivut pois ja levitä täytettä leipäsiivulle. Tee näin  puolelle leivistä. Nosta toinen täyttämätön puoli päälle ja leikkaa leivät kolmion malliin. Juhliin leipien päälle voisi vielä kermasta ja maustamattomasta tuorejuustosta tehdä kuorrutteen, jota voisi sivellä päällimmäisen leivän päälle ja sen jälkeen vasta nostaa koristeet päälle. Koristele esim. salaatinlehdellä ja tomaatilla.