• 100g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl appelsiinimehua
  • n. 100g Fazeriina-suklaata


Kuorrute:

  • 150g voita
  • 5 rkl Cointreau - sitruslikööriä
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2,5 dl tomusokeria

(tummaa suklaata)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet ja appelsiinimehu vuorotellen edelliseen seokseen. Rouhi suklaa veitsellä palasiksi ja sekoita se lopuksi joukkoon. Jaa taikina muffinssivuokiin (normaali kokoisia n. 12 kpl, isoja 7 kpl). Paista 175 asteessa n. 15-25 min. muffinssien koosta riippuen. (Tein suuria muffinsseja ja paistoin niitä 25 min.) Nosta muffinssit ritilän päälle jäähtymään.

Valmista kuorrute: Pehmitä huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon likööri (Jos haluat alkoholin pois, niin kiehauta likööri ennen voin sekaan lisäämistä). Lisää joukkoon myös kaakaojauhe. Vatkaa tasaiseksi. Lisäile tomusokeri vähitellen sekaan vatkaten. Laita kuorrute hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Levitä kuorrute veitsellä/paletilla tai pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Jos haluat oikein runsaat pursotukset, niin tee kuorrutetta kaksinkertainen määrä. Rouhi tummaa suklaata koristeeksi muffinssien päälle.

 

Tällä reseptillä osallistuin Leivontafoorumin Toukokuun haasteeseen, jossa haasteen aiheena oli suklaa ja likööri. Haasteäänestyksessä muffinssireseptini pääsi hienosti toiselle sijalle. Tällä kertaa haasteet ilmoittettiin nimettöminä ja tekijät pajastettiin vasta äänestyksen jälkeen. Tämän vuoksi reseptipäivitys tänne blogiini tulee vasta nyt.