Nami-hiiren blogissa on käynnissä hedelmäkakku-aiheinen haaste. Pidän oman itseni haastamisesta, joten olihan se tähänkin haasteeseen kannettava oma kortensa kekoon. Päätin kokeilla hieman erikoisempaa koristelua täytekakkuun ja olin kyllä tyytyväinen lopputulokseen sekä ulkoisesti että maultaan!

 


 

Tässä ohje kakkuun:

4 munaa

120g sokeria

60g vehnäjauhoja

60g perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta


Täyte:

3 dl vispikermaa

200g maustamatonta tuorejuusto

1 dl ruokotomusokeria

3 tl vaniljasokeria

200g mangoa

100g mandariinia

4 liivatelehteä

tilkka vettä tai hedelmämehua


1,5dl hedelmämehua kostutukseen


Kuorrute:

1 valkuainen

50g sokeria

 

koristeluun:

200g ladyfinger-keksejä

hedelmiä (esim. mangoa, passionhedelmää, limeä yms.)

 

Vamista ensin kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivataineet keskenään ja siivilöi muutamassa erässä vaahdon sekaan hyvin, mutta varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun 18cm vuokaan ja paista 160-175 asteessa n. 30 minuutin ajan uunin alatasolla. Kokeile kakun kypsyyttä vielä ennen uunista ottamista esim. coctailtikulla. Paina tikku kakun keskiosaan ja ota pois. Jos tikkuun ei jää taikinaa kiinni on kakku kypsä. Jos taikinaa jää tikkuun paista vielä n. 5 min. ja testaa uudelleen. Kumoa paistamisen jälkeen kypsä kakkupohja vuokineen ritilälle jäähtymään.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoon vähintään 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta sokereilla. Ota eroon n. 1dl kermavaahtoa koristelua varten. Soseuta hedelmät. Notkista tuorejuusto omassa kulhossaan. Kuumenna tilkka nestettä kiehuvaksi ja sekoita siihen liossa olleet liivatelehdet. Sekoita ja anna jäähtyä hetki. Kaada ohuena nauhana liivateneste soseutettujen hedelmien joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada hedelmäsose tuorejuuston joukkoon ja lopuksi nostele kermavaahdo varovasti sekaan.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita alin pohja kakkureunuksen tai kakkuvuokaan (kakkuvuokaa käyttäessa vuoraa vuoka kelmulla) sisään ja täytä kakku. Kostuta kakkupohja ja laita puolet täytteestä kakkupohjan päälle. Nosta päälle keskimmäinen kakkupohja ja kostuta sekä lisää loput täytteestä. Älä nosta viimeistä pohjaa täytteen päälle vaan kostuta se ja pidä erillään. Anna kakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään tai vähintään n. 4 tunnin ajan.

Vatkaa valkuainen ja lisää vähitellen joukkoon sokeria. Vatkaa n. 5 min ajan valkuaisia ja sokeria, jotta saat kauniin kiiltävän marenkimassan. Levitä massa erilleen jätetyn, kostutetun sokerikakkupohjan päälle. Paista uunissa n. 5 min. ajan 225 asteessa, jotta marenkihuiput saavat kauniin ruskean sävyn. Anna jäähtyä hetken. Poista kakku vuoasta. Nosta jäähtynyt marenkinen kakkupohja viimeisen täytteen päälle. Levitä erikseen otettu kermavaahto kakun reunoille veitsellä ja nostele keksit pystyyn kakun reunaan.

Koristele haluamallasi tavalla. Mielestäni tämä kakku ei tarvitse kovinkaan paljon koristeluja, koska tuo marenki on niin kauniin näköinen jo pelkästään.


Tässä kakku ilman rihman kiertämää :o)


Ja vielä lähikuva sekä laikkauskuva kakusta!


Leikkauskuva


lähikuva ihanista marenkihuipuista