Kaiken arkihässäkän keskellä teki mieleni käyttää aurinkoisen syyspäivän rauhallinen hetki leipomiseen. Löysinkin jo mukavan suklaakakkureseptin, mutta en kuitenkaan tyytynyt siihen, vaan tein oman reseptin appelsiini-suklaakakkuun.





Appelsiini-suklaakakku

 

Kakkupohja

2,5 dl sokeria

120g voita

2 munaa

2  ison appelsiinin mehu (n. 2 1/3 dl)

2 tl appelsiinin kuorta raastettuna

1 dl kaakaojauhetta

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1/2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa


Täyte/kuorrute:

200g appelsiinituorejuustoa

70g ranskankermaa

200g tummaa suklaata

 

Vatkaa sokeri ja pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja lisää appelsiinimehun sekaan. Lisää jauhoja ja nestettä vuorotellen voi-sokeriseokseen. Aluksi ja lopuksi jauhoja. Sekoita taikina hyvin ja kaada voideltuun irtopohjavuokaan (24-26cm). Paista 190 asteessa n. 30 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakkupohjan jäähtyä hetken aikaa vuokassa ja kumoa se sen jälkeen ritilän päälle jäähtymään. 

Valmista täyte: Notkista tuorejuusto ja ranskankerma kulhossa sähkövatkaimella. Sulata suklaa ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja levitä täyte vielä hieman lämpimän kakkupohjan päälle. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille. Jos täyte/kuorrute jäähtyy ja jämäköityy, niin voit lämmittää sitä hieman mikrossa, jolloin se on helpommin levitettävää.