Tein viime viikolla vanhempainyhdistyksemme kokoukseen tällaisia pieniä herkkuja. Nuo muffinssit olivat minun makuuni hieman liian banaanisia, mutta kyllä nämä kauppansa teki sekä kokouksessa että varsinkin loput sitten kotosalla! Kyllähän tähän aika paljon banaania tuleekin!

 


 

Muffinssiresepti

(suomennettu kirjasta Hello, cupcakes; Tack&Richardson)


3,2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

1/4 tl suolaa

3 banaania

0,8 dl maitoa/kermaa

8 rkl voita

3 dl sokeria

2 isoa munaa

1 tl vaniljauutetta (käytin 1 rkl vaniljasokeria)


Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussa banaanit ja maito/kerma keskenään sähkövatkaimella (käytin soseuttajaa). Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi n. 3 minuuttia. Lisää munat yksi kerrallaan sekaan vatkaten. Vatkaa kevyesti jauhot sekä banaani-nesteseos vuorotellen voi-sokerivaahtoon. Laita massa isoon pursotinpussiin ja pursota vuokiin tai nostele lusikalla muffinssitaikina vuokiin. Paista n. 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esim. hammastikulla. Anna jäähtyä.

Tein minimuffinssipellillä nuo muffinssit. En laskenut määrää, mutta muistaakseni kaksi pellillistä noita tuli tuolla ohjeella. Kirjassa lukee tuolla ohjeella tulevan 18 normaalin kokoista muffinssia.


Kuorrute

DULCE DE LECHE BUTTERCREAM Joy the baker

2,4 dl  suolatonta voita huoneenlämpöisenä
3 rkl kermaa
1 tl vaniljauutetta / 1 rkl vaniljasokeria
9,6 dl tomusokeria
ripaus suolaa
2 dl keitettyä kondensoitua maitoa (dulce de leche)

Vatkaa keskenään kondensoitumaito (huom! keitä ensin kondensoitu maito tai osta valmiiksi keitettyä) ja voi sähkövatkaimella. Lisää kerma, vaniljauute/-sokeri, suola ripaus ja lopuksi tomusokeri. Vatkaa koko massa tasaiseksi. Pursota muffinssien päälle haluamallasi tavalla.

Hieman tuota tomusokerimäärää pienensin, mutta koska en niin tarkkaan mitannut, niin en osaa antaa tarkempaa määrää millä itse tein.