Tässä tämä paljon pyydetty resepti. Näistä olikin jo aikaisemmin kuvia täällä blogissani. Tämä resepti on hieman alkuperäisestä muunneltu, mutta aikalailla toteutin kuitenkin alkuperäistä reseptiä. Tein siitä puolikkaan 12 kappaleen version. Ehkä ensi kerralla teen jollain ihan tavallisella suklaamuffinssireseptillä (esim. mokkapalamuffinssiresepti) ja tuolla kuorrutteella muffinssit. Hyviä nämäkin olivat. Tein niitä kahdenlaisiin vuokiin. Ihan tavallisiin paperivuokiin tuo pohjan keksimuru tuntui jäävän hieman kiinni.

 

 

Keksipohjaiset suklaamuffinssit paahdetulla marengilla

 

Resepti:

2,7 dl sokeria

1,6 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1/2 tl suolaa

2 rkl vaniljasokeria

1 kananmuna

1,2 dl maitoa

1/2 dl öljyä

1,2 dl kiehuvaa vettä

1,5 dl Digetive-keksimurua

0,4 dl suolatonta voita

125g suklaata rouhittuna


kuorrute:

4 ison kananmunan valkuaista

2,4 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita paperiset muffinssivuokat muffinssipeltiin (12 kpl). Sekoita 2 dl sokeria, jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda sekä suola keskenään kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munat, maito sekä öljy. Lisää joukkoon edellä sekoitetut kuivataineet ja vatkaa sähkövatkaimella n. 30 sekuntia. Ota nuolijalla kulhon reunat puhtaiksi ja jatka vatkaamista vielä 2 minuutin ajan. Lisää kiehuva vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä kulho sivuun.

Sekoita keksimurut, loput sokerista ja sulatettu voi keskenään hyvin isossa kulhossa. Nostele keksimuruseosta n. 1 tl jokaiseen muffinssivuokaan. Paina pienellä lasilla keksimuru vuokan pohjalle. Jätä loppu keksimuruseos muffinssien päälle ripoteltavaksi. Nosta keksimurupohjan päälle n. 2 tl suklaarouhetta jokaiseen muffinssivuokaan. Laita muffinssivuoka uuniin ja paista n. 5 minuutin ajan. Ota vuoka pois uunista ja täytä muffinssivuokat taikinalla noin 3/4 osaa vuokasta. Ripottele päälle jäljelle jääneet keksimurut sekä rouhittusuklaa. Paista uunissa n. 18-20min. ajan. Paistamisen jälkeen anna muffinssien jäähtyä noin 10 minuuttia vuokassa ja nosta sen jälkeen ne ritilälle jäähtymään.

Valmista kuorrute: Laita munan valkuaiset ja sokeri kuumuusen kestävään kulhoon. Laita kulho vesihauteen päälle ja vatkaa jatkuvasti kunnes massa on tasaista eikä sokeri enää erotu ja valkuaiset lämpenee eli noin 3-4 minuutin ajan. Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja vatkaa aloittaen hiljaisella teholla ja lisäten tehoa vähitellen kunnes massaan jää kunnon huippuja. Tämä kestää n. 5-7 minuuttia. Lisää vaniljasokeri ja sekoita kunnolla sekaisin. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on haluamasi pursotustylla eli -terä (käytin 1M). Pursota jäähtyneiden muffissien päälle kauniiksi huipuiksi. Kuumenna uuni 250 asteeseen (ylälämpö, jos mahdollista). Laita kuorutetut muffinssit uuniritilän päälle ja laita uuniin muutamien minuuttien ajaksi (seuraa koko ajan vierestä) kunnes kuorrutus on saanut kauniin ruskean värin. Varo polttamasta kuorrutetta!

Alkuperäinen ohje löytyy täältä:Chocolate Graham Cracker Cupcakes with Toasted Marshmallow - Martha Stewart Recipes


 

Olipahan muuten hommaa keksiä näille suomenkielinen nimitys