Olen jo ennen blogiaikoja tehnyt tätä Broileri-pastasalaattia. Tämän ohjeen olen aikoinani napannut jostain Flora-mainoksesta nimellä fantasiasalaatti. Pohja on aina sama, mutta täytteitä voi vaihdella oman mielen mukaan. Täytevaihtoehtojakin oli neljä tai viisi vihkosessa valmiina. Hieman ehkä reseptistä poikkesin enkä tosiaan käyttänyt kyseisen firman tuotteita vaan ihan kermaa ja creme fraishea. Tein näin salaatista täysin laktoosittoman. Tein ohjeen kolminkertaisena, koska syöjiä piti alunperin olla reilut 30. Kuitenkaan lopulta kaikki vieraat eivät päässeet sairasteluiden vuoksi paikalle.




300g pastaa (käytin Torino Capellia)

2,5 dl kermaa

2,5 dl creme fraishea

1 rkl viinietikkaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

mustapippuria

ruukku ruohosipulia

lisäksi:

300g broileria (käytin broilerin sisäfileitä)

2 prk ananasta paloina

1 paprika (vihreää ja punaista)

homejuustoa (erillisessä kulhossa)


Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Paista kanat ja anna jäähtyä.  Lisää pastan joukkoon ananas, pilkottu broileri sekä pieneksi pilkkottu paprika. Valmista salaattiin tuleva kastike. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon creme fraishe, pilkottu ruohosipuli, etikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Koristele ruohosipulilla broilerilla sekä herneen versoilla. Laita jääkaappiin maustumaan. Tämä on yksi pastasalaattisuosikkini. Ihme etten ole muistanut kyseistä salaattia vuosiin. Pitää kokeilla joskus vaikka jollain muullakin täytteellä.