Olen jo pitkään ihastellut kuvia hyydykekakuista, jotka koostuu kolmesta eri värisestä suklaakerroksesta. Nyt päätin itsekin yrittää. Ihan valmista, itselleni sopivaa reseptiä en sellaisenaan löytänyt, vaikka variaatioita oli monenlaisia.s ovelsin sitten tämän alla olevan reseptin kuopuksen syntymäpäiville.




Kolmen suklaan hyydykekakku


Pohja:

350g Dominoita tai muita vastaavia täytekeksejä

n. 75g voita


Täyte:

1 l kermaa

200g maitosuklaata

200g vaaleaa maitosuklaata

200g valkosuklaata

600g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

9 liivatelehteä

vettä n.1/2dl per kerros

+ 3 rkl kaakaojauhetta


Murskaa keksit pohjaa varten muruksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita pohjamassa tasaiseksi. Painele seos n. 28cm irtoreunukseen lautasen päällä tai käytä irtopohjavuoasta vain reunaa lautasen päällä. Öljyä vuoka ja tomusokeroi, niin vuoka lähtee kauniisti pois kakun reunasta.

Valmista täyte 1: Laita liivatteet paketin ohjeen mukaan likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma ja mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla. Sulata tummin suklaa eli maitosuklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Notkista 200g tuorejuustoa kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu (hieman jäähtynyt) suklaa sekä kaakaojauho. Kuumenna 1/2dl vettä kirhuvaksi ja sulata siihen 3 liivatetehteä liossa olleista liivatteista. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon 1/3 osa kermavaadosta joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa keksipohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään seuraavan kerroksen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte 2.: Sulata vaalea maitosuklaa ja notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää sulasuklaa tuorejuuston joukkoon. Kuulemma n. 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja liota 3 liivatelehteä siihen. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahdosta 1/3 osa. Kaada täyte edellisen kerroksen päälle varovasti ja nosta hyytymään jääkaappiin viimeiden kerroksen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte 3.: Sulata valkosuklaa ja notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää sulasuklaa tuorejuuston joukkoon. Kuumenna n. 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja liota 3 liivatelehteä siihen. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon loput kermavaahdosta. Kaada täyte edellisen kerroksen päälle varovasti. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Itse koristelin sokerimassakoristein sekä suklaalla.

Itse pakastin kakun ennen juhlia, koska tein sen jo muutamaa päivää ennen juhlia. Hyvin kakku selvisi pakastuksesta. Kakkuja pakastettaessa pitää vain muistaa, että sulatus aika jääkaapissa on pitkä.




Pakko vielä laittaa kuva koko kakusta, jota sankari itse pääsi maistamaan juuri ennen vieraiden saapumista...

Kommentti oli: "Hyvää"