Hieman mokkapalojen reseptiä tässä hyväksikäytin, kun leivoimme kuopuksen 2v. päivänä jotain herkkua. Mokkapalat olivat lasten toiveina, mutta päätin hieman muunnella tällä kertaa. Oli kyllä herkullista ja mehevää!




Pähkinäiset mokkapalat:

2 munaa

1,5 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2/3 dl jauhettua hasselpähkinää tai mantelia

1,5 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

2/3 dl kiehuvaa vettä

75g suolatonta voita


Kuorrutus:

4 rkl kuumaa kahvia

4 rkl sulatettua suolatonta voita

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl kaakaojauhetta

n. 2 dl tomusokeria

(koristeita)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivataineet keskenään. Keitä vesi kiehuvaksi. Lisäile vaahtoon vuorotellen kuivataineet ja vesi. Lisää lopuksi sulatettu ja hieman jäähtynyt voi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada n. 28cm piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa n. 20 min. kokeile kyypsyyttä esim. coctailtikulla. Anna piirakan hieman jäähtyä ennen kuorrutusta.

Sekoita kuorrutteen ainekset sekaisin tomusokeria lukuunottamatta. Lisää lopuksi tomusokeria niin paljon, että kuorrutteesta tulee paksuhkoa, mutta kuitenkin hyvin levittyvää. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä veitsellä piirakan päälle. Koristele haluamallasi tavalla tai voit jättää kokonaan koristeet poiskin. Anna piirakan jäähtyä.