Reilu viikko sitten tuli leivottua erään tv-ohjelman suklaa-vadelmabrownie-reseptillä herkullinen jälkkäri. Se sai minut jo silloin pohtimaan reseptissä mainitun vadelman vaihtamista pähkinään ja nyt sen sitten lauantain kunniaksi toteutin tyttäreni kanssa. Mielestäni tästä tuli vielä kehuttua vadelmaversiota herkullisempaa. Tätä tarjoilin karpalo-kinuski jäätelön kanssa ja hyvin sopivat maut yhteen.




230g tummaa suklaata (itse käytin 200g taloussuklaata ja 30g maitosuklaata)

115g voita

300g sokeria

5 munaa

70g vehnäjauhoja

70g kaakaojauhetta

100g pähkinöitä rouhittuna

(käytin Lidlin pähkinäsekoitusta)


Sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaten joukkoon. Sekoita vehnäjauhot sekä kaakao sekaisin ja sihtaa joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu suklaa sekä rouhitut pähkinät ja sekoita massa tasaiseksi. Vuoraa 30x20cm vuoka leivinpaperilla. Levitä massa vuokaan ja paista 170 asteessa 25-30 min. Anna jäähtyä hieman. Tarjoile esim. jäätelön tai kermavaahdon kanssa.