Tätä piirakkaa olen tehnyt jo aikaisemminkin, mutta tällä kertaa käytin pohjaan myös ruisjauhoja. Tämä on suosikki kasvispiirakkani!





Feta-tomaattipiirakka

Pohja:
200 g voita/margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
n. 4 rkl kylmää vettä

Täyte:
200g minitomaatteja
1 prk (375g) Öljymarinoitua "Feta-juustoa" (salaattijuusto)
2-3 rkl marinadin öljyä
1 tl timjamia
ripaus mustapippuria
1/2 dl kuorittuja auringinkukansiemeniä
3 dl kermaa
3 kanamunaa
1 dl juustoraastetta


Sekoita huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola keskenään. Lisää lopuksi vielä kylmä vesi. Sekoita massa tasaiseksi. Painele n. 27-30cm rengasvuoan tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessasi jauhoja apuna.

Pilko tomaatit ja levitä ne sekä feta-juusto pohjan päälle. (jätä muutamia tomaatteja koristeeksi piirakan päälle) Levitä öljyä muutama lusikallinen vielä tomaattien päälle. Kaada kulhoon kermat, munat, timjami ja mustapippuri. Sekoita, niin että munien rakenne rikkoutuu. Sekoita sekaan vielä juustoraaste. Kaada seos tomaattien ja "feta-juuston" päälle. Laita päälle vielä loput tomaatit ja ripottele lopuksi auringonkukansiemenet.
Paista 175 asteessa n. 45 min. Koristele piitakka halutessasi herneenversoilla.


Tällä piirakalla osallistuin Leivontafoorumin Suolainen piirakka-haasteeseen. Voittoa ei tullut, mutta oikein mukavan mielen sain saamistani äänistä sekä ihanista kommenteista, joita Leivontafoorumin käyttäjät olivat piirakasta antaneet. Kiitos niistä!