Olen jo pitkään miettinyt "jääkaappisämpylöiden" tekemistä. Nyt tuli sopiva tilaisuus, kun tänä aamuna oli paljon hommaa kakkurintamalla ja olin mennyt lapsille lupaamaan tuoreita sämpylöitä lauantaiaamuksi. Tein perjantai-iltana taikinan ja pyörittelin sämpylöiksi jääkaappiin odottelemaan aamua ja ihanaa tuoreiden sämpylöiden tuoksua :o) Luin monta eri neuvoa ja reseptiä, joista kehitin tuon alla olevan ohjeen. Tätä tulen käyttämään toistekin!!




5 dl kylmää vettä

1 pss kuivahiivaa

2 dl kaurahiutaleita

2 tl suolaa

n. 10 dl vehnäjauhoja

1 dl öljyä


Mittaa kulhoon kylmä vesi. Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan. Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen. Alusta taikina kimmoisaksi. Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (minulla tuli 11 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille. Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua. Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin. Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan. Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi. Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan. Herkuttele ihanilla tuoreilla sämpylöillä sekä mahtavalla tuoksulla!!