Kummityttömme täytti eilen 3-vuotta. Tytön toiveena oli Muumi humppa-kakku ja veljelle olisi pitänyt tehdä se toinen toive eli Lilli-kakku. Piti leipurin hetki miettiä tuota Muumihumppa-kakkua, kun sellaista ei ole koskaan tilattu aikaisemmin. Tein sitten tuon alla olevan kakun ja neito oli innoissaan saamastaan muumikakusta. No, lopulta vieraiden lähtiessä hän huusi perään, että "tulkaa sitten syömään sitä muumihumppa-kakkua" Minä kysyin "eikös se muumihumppa-kakku ollut jo tänään tarjolla ja melkein syöty", johon neiti totesi, että "Ei. Se oli Niiskuneiti-kakku" No niinhän se taisi olla!! Tarkkoja nämä pienet sankarit! Onneksi sentäs väritys meni oikein, koska Muumi humppa-kakku on kuulema vihreä ja saa olla hieman vaaleanpunaista...
Paistoin kakkua varten 8 munan sokerikakkupohjan. Täytteeksi sankarin toiveesta marjasosetäyte, mansikkamousse tuorejuustolla. Kostutus omenamehulla. Päällä sokerimassa ja koristeet myös sokerimassaa. Pursotukset laktoositonta vispikermaa ja nuo pienet pallot tuossa yläpursotusten kohdalla on mansikkatoffee-palloja karkkilaarista, jotka minusta sopi hyvin kakun henkeen eli muistuttavat hieman Niiskuneidin helmikorua. Sokerimassan alle tein vielä sokericremen.


Täyte:


6 dl vispikermaa

200g tuorejuustoa

450g mansikkasosetta

tomusokeria

vaniljasokeria

5 liivatelehteä

1/2 dl vettä


Laita liivatteet likoon. sulata ja soseuta marjat. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereisen kanssa. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen. Sekoita liivateseos ja kaada ohuena nauhana mansikkasoseen joukkoon. Kaada mansikkasose tuorejuuston joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto joukkoon ja maista, että sokerit ovat kohdallaan.

 

Koriste hieman lähemmin

 

 

Koristeen laatan olen kohokuvioinut kuviolevyllä. Pienet ruusut ovat kertomassa sankarin iän.

 

Pursotukset hieman lähemmin

 

 

Pursotuksista pinkki on tehty koripunostyllalla ja valkoinen isolla lehtitylalla.


 

Paljon onnea Jennalle!