Tuttava perheen pojan syntymäpäiville toivottiin myös laktoositonta savulohivoileipäkakkua tämän lohikäärmekakun lisäksi . Yleensä olen käyttänyt lohivoileipäkakkuihin kylmäsavulohta, mutta nyt oli kaupassa tuoretta ja todella herkullista savulohta, joten päädyin tekemään täytteen siitä.

 


 

Savulohivoileipäkakku laktoosittamana

(n. 20-25 hlöä)


2 pkt Ruispaahtoleipää


Täyte 1. (3 täyteväliä)

300g savulohta

400g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa

200g laktoositonta yrttituorejuustoa

200g laktoositonta creme fraishea

tuoreta tilliä

suolaa

valkopippuria


Täyte 2. (1 täyteväli)

2 kypsäksi keitettyä kananmunaa

1 prk laktoositonta raejuustoa

200g laktoositonta creme fraishea

80g laktoositonta margariinia

tuoretta tilliä

suolaa

valkopippuria


Kostutukseen:

sitruunavettä


Kuorrutukseen:

2 dl laktoositonta kermaa

200g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa

valkopippuria

suolaa

Salaattia valinnan mukaan (käytin tammenlehväsalaattia/rucolaa)

kanamunaa, sitruunaa, lohta, tomaattia, tilliä


Laita kaikki ensimmäisen täytteen tuorejuustot sekä creme fraishe monitoimikoneeseen ja sekoita sekaisin. Lisää joukkoon myös pilkottu tilli sekä kala ja mausteet. Sekoita täyte tasaiseksi.Valmista täyte2. Skeoita monitoimikoneessa täytteen ainekset raejuustoa lukuunottamatta tasaisesti sekaisin. Lisää lopuksi raejuusto ja sekoita täyte tasaiseksi.

Leikkaa leivistä reunat pois. Levitä kahteen riviinkolme leipää (yhteensä kuusi leipää). Kostuta leivät ja lisää päälle 1/3 osa 1. täytteestä. Levitä leipiä uusi kerros, mutta niin että saunat menevät eri kohtii kuin alimmassa kerroksessa. Kostuta ja levitä vielä 1/3osa 1. täytteestä leipien päälle. Levitä taas leipiä uusi kerros (taas saumat eri kohtiin) ja täyte 2. leipien päälle. Levitä vielä kerros leipää, kostuta ja laita loput 1.täytteestä. Levitä viimeinen leipäkerros ja kostuta. Kääri voileipäkakku hyvin leivinpaperiin ja folioon meheytymään yön yli. Laita vielä kevyt paino esim. leikkuulauta voileipäkakun päälle. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Sekoita vielä kerma tuorejuuston sekaan ja mausta kuorrute. Levitä kuorrutetta voileipäkakun päälle tai halutessasi pursota kuorrute kakun reunoille (jos haluat myös päälle enemmän pursotuksia, niin tee kuorrute 1,5 kertaisena). Pese koristeeksi telvat kasvikset ja pilko sopiviksi. Koristele haluamallasi tavalla.