Maaliskuun haasteena Leivontafoormilla oli Nopea vierasvara, joka piti saada aikaan tunnissa. Aineetkin oli jo valmiiksi määriteltynä (kaakaojauhetta (tummaa), valkosuklaata, vispikermaa, voita, kananmunia, leseitä (mitkä vaan leseet käy), pakastemarjoja ja pakastehedelmiä (tietysti mielellään kotimaisia), suolaa, leivinjauhetta ja ruokasoodaa, kahta eri väristä marsipaania, hyytelösokeria, vettä, (vuokaspray tai vastaava voitelumargariini mahdollisen vuoan voiteluun, korppujauhoja vuoan jauhotukseen)).

Kehittelin aineksista tällaisen reseptin. Tällä kertaa tällä reseptillä tulikin haastevoitto, aikamoisena yllätyksenä!



 

Makoisa valkosuklaa-marjapiirakka

 

Aktiivinen valmistusaika noin 30 min.
Kokonaisvalmistumisaika 60 min. ( jäähdytyksineen)


Pohja:
150g voita
1 dl taloussokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200g valkosuklaata
4 dl vispikermaa

Päällinen:
noin 300g marjoja (käytin mustikkaa, vadelmaa sekä mansikkaa)
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Pehmitä voi hetken aikaa mikrossa. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna ja vatkaa se hyvin sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeriseoksen joukkoon. Voitele vuoka voilla tai suihkauta vuokasprayllä. Painele taikina irtopohjaisen piirakkavuoan (n.26cm) tai irtopohjavuoan pohjalle ja noin 2,5 cm reunoille. Laita pohjan päälle leivinpaperi/folio (ja halutessasi siihen päälle paino esim. kuivia herneitä tms.). Paista 175 asteessa 15 minuutin ajan. Anna pohjan hetki jäähtyä ennen kuin siirrät sen tarjoiluastialle.

Piirakkapohjan ollessa uunissa, mittaa kattilaan 1/2dl kermaa sekä valkosuklaa. Lämmitä sekoitellen, kunnes valkosuklaa on sulanut kokonaan. Ota seos pois kattilasta kulhoon ja anna jäähtyä (sekoittele välillä). Vatkaa loput kermat vaahdoksi ja nosta odottelemaan jääkaappiin. Kun suklaa on jäähtynyt sekoita suklaa kermavaahdon joukkoon. Levitä täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Levitä pakastemarjat täytteen päälle ja nosta piirakka jääkaappiin odottelemaan kiilteen valmistumista. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siinä vaiheessa hyytelösokeri joukkoon. Kuumenna seos vielä kiehuvaksi (älä keitä) ja nosta pois levyltä. Sivele hyytelösokeriliemi pakastemarjojen päälle pullasudilla. Voit vielä nostaa piirakan jääkaappiin odottelemaan, että vieraat pääsevät kahvipöytään istumaan.

Herkuttele vieraiden kanssa makoisalla piirakalla, jossa on ihanan murea pohja, pehmeän makuinen valkosuklaatäyte sekä kesänmakuiset marjat päällä! Tämän piirakan saat hyvin tehtyä tunnissa. Piirakkapohjan sekä valkosuklaan jäähtyessä on hyvää aikaa tarvittaessa paneutua keittiön ja muun talon siivoukseen sekä itsensä ehostamiseen.




Tässä vielä kommenttit, joita sain äänestajiltä:


  • Piirakka näyttää ja kuulostaa oikein maukkaalta. Makea valkosuklaa ja kirpakat marjat varmasti täydentävät toisiaan. Ohje on mukavan yksinkertainen verrattuna joihinkin kilpailun leipomuksiin. Tunnissa ei kuitenkaan viitsi yhtään ylimääräistä säätää!
  • Ihanan näkönen, paljon mustikoita, muutama mansikka. Maku parempi jos ois toisin päin. Ohje hyvä.
  • Muuten valitsisin tämän, mutta kiireessä liian hidas toteuttaa Monen lapsen kanssa yllärivieraiden tullessa on muutakin tekemistä kuin tarjottavaa tehdä.
  • Ulkoasu kaunis, ainekset suht. tavallisia ja valmistaminen helppoa. Eiköhän noissa ole maukkaan leipomoksen edellytykset. Taidankin kokeilla heti tänään.
  • Raikkaan näköinen piirakka ja ihanasti paljon marjoja! Tämä saa ääneni!
  • Näyttää makoisalta! Ja kivan simppeli idea.
  • Aika menee tiukille, mutta näyttää todella herkulliselta ja kauniilta.
  • herkullinen ja kaunis. sopiva pelkkä kahvitteluherkku tai mikäli vieraat ovat tulossa syömään, hyvä tarjottava myös jälkiruoaksi. raikkaanoloinen
  • Näyttää houkuttelevalta raikkaana ja marjaisena.
  • Resepti ei ole mutkikas nopeaksi tarjottavaksi.
  • Nam, hyvältä näyttää! Ohje kuulostaa kivalta ja aiettä, valkosuklaata ja marjoja!
  • Todella kaunis. Hyvin onnistunut!
  • kaunis ja varmasti herkullinen