Tein tässä jonkin aika sitten tällaisen todella maistuvan ja mehevän marjapiirakan. Tämä herkku oli taas oikein lasten (ja aikuistenkin) mieleen ja varsinkin tuo "kastike" eli valkosuklaavaahto. Tarkoitus on jättää tuo vaahto kastikkeen omaiseksi eli ei vatkata vahvaksi vaahdoksi.




Nopea ja herkullinen marjapiirakka

valkosuklaavaahdolla

Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vettä
100g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

3-4 dl pakastemarjoja (mustikka, mansikka, vadelma)

Muruseos:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria

Vatkaa kevyesti haarukalla munien rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri. Sekoita muut kuivat aineet keskenään sekä sulata voi ja lisää edellisiin. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada noin 26cm piirakkavuokaan. Ripottele pohjan päälle haluamasi marjat. Sekoita päälle tulevaa murukerrosta varten vehnäjauhot, sokeri ja pehmeä (huoneenlämpöinen) voi kulhossa. Ripottele muruseos marjojen päälle. Paista 170 asteessa noin 35 minuuttia. Nauti lämmin piirakka alla olevan valkosuklaavaahdon kanssa.


Valkosuklaavaahto

2 dl vispikermaa

130g valkosuklaata

 

Mittaa kattilaan 1/2 dl vispikermaa sekä paloiteltu valkosuklaa. Lämmitä seosta hämmennellen sen verran, että valkosuklaa sulaa. Lisää joukkoon loput kermasta ja sekoita tasaiseksi.

Kaada seos kattilasta kulhoon  ja jäähdytä. Vatkaa seos kevyesti vaahdoksi ja nosta jääkaappiin odottelemaan tarjoilua.