Ostin tuossa muutama viikko sitten alle eurolla tipujääpalamuotin (vaiko sorsa?), joten sitä halusin kokeilla tähän pääsiäisen kakkuun. Sopi aika hauskasti tähän. Nämä minun kakut ovat aika usein erilaisten uusien reseptien kokeiluja ja yhdistelmiä. Pohjan tein tähän kakkuun toisesta reseptistä ja kuorrutteen toisesta. Lapsilta tämä kakku sai "tosi hyvän" vastaanoton :o)Tuolla muotilla voisi kokeilla vaikka pääsiäiskonvehtien tekoa.

 

 

Moist devil´s food cake

 

250g voita (suolatonta)

3/4 cup kaakojauhoa

1/2 cup kiehuvaa vettä

2 1/4 cups sokeria

1 tablespoon vanilja uutetta (käytin vaniljasokeria)

4 isoa kananmunaa

3 cups vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

1 cup maitoa

 

Kuorrute

cooked chocolate frosting

 

1 cup maitoa

3 tl jauhoja (käytin maizenaa)

1/8 tl suolaa

8 ounce (225g) suklaata (käytin talous ja maitosuklaata)

1 cup voita

1 1/2 cup tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta (for white chocolate frosting, omit cocoa)

1 teaspoon vanilja uutetta (käytin hieman enemmän vaniljasokeria)

1cup = 2,4 dl

 

Mittaa kaakaokulhoon ja lisää joukkoon kiehuva vesi. Sekoita seos tasaiseksi ja anna jäähtyä. Notkista voi yleiskoneessa. Lisää joukkoon sokeri ja vatkaa noin 3-4 min. ajan, kunnes sokeri on sulautunuut voin sekaan. Puhdista välillä kulhon reunat. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Vatkaa kunnes massa on tasaista ja kuohkeaa.  Lisää maito kaakaoseokseen ja vipaa tasaiseksi. Mittaa kuivat aineet toiseen kulhoon ja sekoita ne keskenään. Lisäile yleiskoneeseen vuorotellen kaakoseosta ja jauhoja. Vatkaa seos tasaiseksi.

Kaada taikina kolmeen voideltuun vuokaan ja laita vielä pohjalle leivinpaperi 23 cm vuokkaan. Itse paistoin tuon yhdessä vuoassa ja huomasin siinä sen, että kakku tahtoo kohota keskeltä todella paljon, mutta ei reunoilta niinkään. Paistoin itse kakun 26cm irtopohjavuoassa. Paista 175 asteessa noin 35-45 min tai jos paistat yhdessä vuoassa, niin itse paistoin 1h 30 min. Nosta ritilälle jäähtymään.

 

Tee kuorrute. Mittaa kattilaan maito, jauhot ja suola. Kiehauta seos niin, että se sakenee ja nosta pois levyltä jäähtymään. Itse lisäsin kuuman seoksen sekaan vielä paloitellun suklaan, niin sitä ei tarvinnut erikseen sulatella. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Mittaa kulhoon voi ja notkista se. Lisää joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri sekä kaakaojauhe ja sekoita ne sekaisin.Lisää huoneenlämpöiseksi jäähtynyt suklaa-maitokiisseli joukkoon ja sekoita kuorute tasaiseksi. Käytä suklaakuorrutetta sekä täytteenä että kuorrutteena. Itselläni oli hoppu, joten levitin aika suorilta käsin tuon kuorrutteen kakun väliin ja  päälle. Nostin sitten yöksi jääkaappiin. Kuitenkin aamulla loppukuorrute oli viel ihan levitettävää, joten suosittelen ehkä pitämään kuorrutetta muutaman tunnin jääkaapissa ennen levitystä. Hyvän makuinen tämä kyllä oli. 

Koristelin kakun pienellä määrällä värjättyä sokericremen nurmea eli ruohotylalla pursottelin ympyrän tuohon kakun päälle ja valkosuklaatiput sitten siihen päälle vaappumaan. Tummalla suklaalla tein silmän tipuille. Alareunaan tein pääsiäisnamuista reunuksen. Yksi pussi riitti juuri ja juuri kiertämään tuon kakun. Ei ollut ihan tasamäärää noita eri värisiä namuja.





Tässä vielä koko kakusta kuva ennen leikkausta.



 


Tämän kakun myötä toivotan oikein hyvää pääsiäistä kaikille blogini lukijoille!

Voi olla, että päivityksiä tulee pääsiäisen aikanakin, kun ainakin yksi syntymäpäiväkakku omien pääsiäisherkkujen lisäksi olisi tehtävänä.