Eilen meillä oli erittäin raskas päivä. Mieheni mummi ja lastemme isomummi siunattiin haudan lepoon. Minä tarjouduin tekemään tarjoilut, jotta saisimme muistojuhlasta henkilökohtaisemman ja mummin oloisen juhlan. Mielestämme onnistuimme siinä. Tilaisuus oli lämminhenkinen. Siunaustilaisuus oli jo aamulla kello 9 ja muistotilaisuus heti sen jälkeen, joten tarjoilu oli suunniteltu tuohon ajankohtaan sopivaksi. Olin tehnyt jo torstaina maustekakun ja pikkuleivät. Torstai-iltana paistoin ja täytin täytekakun sekä voileipäkakun. Perjantaina kävin laittamassa muistotilaisuuden tilat valmiiksi ja onneksi sainkin sinne apua mukaan. Perjantai-iltana vielä koristelin mansikkakakun sekä kuorrutin voileipäkakun. Lauantaina heräsin aamulla kello 5 paistamaan croissantit sekä cocktailpiirakat, jotka oli raakapakasteina. Koristelin samalla myös voileipäkakun ja täytin paistetut croissantit. Kaikki sain ajallaan valmiiksi ja kerkesimme koko perhe jo hyvissä ajoin ilman kiirettä siunaustilaisuuteen. 


Tarjolla oli:



 

Laktoositon lohivoileipäkakku (hieman pienemmällä annostuksella n.20 hlöä)




Täytetyt Croissantit salaatilla sekä kinkulla tai juustolla




Laktoositon mansikkakakku

(käytin tuorejuustoa en rahkaa)



 

Lisäksi tarjolla oli laktoosittomia cocktailpiirakoita munavoilla/voilla (+molemmat maidottomina), kardemummakakkua tällä reseptillä (maidottomana versiona, mummin omalla reseptillä) sekä maidottomina hillopikkuleipiä ja keksipursottimella tehtyjä mantelisia sydämiä. Näiden lisäksi vielä maidottomana oli lapsivieraalle tarjolla leipää sekä leivänpäällisiä.



Koska tarjoilun tein osittain laktoosittomana osittain maidottomana (allergiat huomioiden), tein tarjoilupöytään tässä kuvassa näkyvät tarjoilusta kertovat kortit. Tässä kuvassa näkyy myös kakkukoriste, jonka kakkuun tein mummin rakastamilla ruusuilla sekä valkoisella liljalla.

 

Lämmöllä ja rakkaudella Mummia muistaen