Sain pyynnön kinuskikakusta tuttavaltani. Leipomiskiireiden vuoksi alkuun kakun leipomisesta kieltäydyin. Lupauduin kuitenkin lopulta hommaan, kun kuulin ettei tuttavani oikein mistään saanut kakkua tilattua. Sainkin kakun tehtyä hienosti valmiiksi asti, mutta kun tukevalta alustalta kakkua siirsin kakkupahvin kanssa kakkulaatikkoon kinuski halkesi rumasti. Mietin hetken mitä teen, koska kakku oli muutoin kaunis. Otin kuitenkin pois päällipursotukset sekä kinuskin ja aloin keittelemään uutta erää. Mitä ilmeisimmin olin keittänyt ensimmäisen erän kinuskia liian kauan. Ei ne vastoinkäymiset ihan tuohon loppuneet, mutta koko kakun tarinaa en tähän nyt raapustele :o) Aika monta kinuskierää sain tehdä, että sain lopulta kiiltävän kinuskin kakun päälle... Jonkin verran siis ylimääräistä aikaa meni omien töppäyksieni vuoksi... Näin voi käydä, kun tekee kakkua, jota ei ole taas pitkään aikaan tehnyt. Toivottavasti tämän kakun ulkonäkö nyt sitten pysyi hyvänä koko kuljetuksen ajan. Kinuskikakun teen jatkossa tukevalle alustalle, jolloin kinuskin keittäminen ei ole ihan niin tarkkaa puuhaa.




Paistoin kakkuun 7 munan sokerikakkupohjan. Täytteeksi tein tämän vanilja-kinuskitäytteen tuplana. Samasta tulee tuo kinuski tuohon päällekin, jos en olisi sitä liikaa keitellyt ensimmäistä erää. Purostukset vispikermaa, koristeet sokerimassaa sekä valkosuklaata.


Kiiltävän (ja lopullisen) kinuskierän ohje:

2 dl kuohukermaa

1,5 dl sokeria

0,5 dl fariinisokeria

1 rkl glukoosia (panimosokeria)

1 rkl voita

1 tl vaniljasokeria.

Mittaa kattilaan kerma, sokeri, fariinisokeri sekä glukoosi. Keittele kunnes seos sakenee (mielestäni keittelin kinuskin noin 110 asteeseen, kun tein samalla hieman lämpötilamittauksia). Lisää valmiin kinuskin sekaan voi sekä vaniljasokeri. Sekoita hyvin, jotta voi sulaa tasaisesti kinuskin joukkoon. Kaada lämmin kinuski kakun päälle. Voit tarvittaessa laittaa kakun päälle hieman kakkua pienemmän irtopohjavuoan reunuksen ja kaataa kinuskin sen sisään, jolloin ei ainakaan ole vaaraa että kinuski valuisi pitkin kakun reunoja ennen jähmettymistä.



 

Arvontaan osallistuminen on edelleenkin käynnissä täällä www.pullahiiri.com/blog/2918368/miljoona-arvonta/.