Tämä kesä on ollut todella lämmin ja aurinkoinen ainakin meidän mökillämme. Tämän vuoksi on sisällä leipominen jäänyt tai oikeastaan leivonnaisten paistaminen. Muuten mökki lämpenee niin kuumaksi, että yöunet häiriintyy. Pullahiirtä ei kuitenkaan leipominen jätä rauhaan, joten päätin jo jokunen päivä sitten kokeilla keksien paistamista grillissä. Itse asiassa tuo idea taisi tulla 5v. tyttäreltämme :o)



Ensimmäinen kokeilu päättyi siihen, että keksit paloivat pohjasta - liian kuuma grilli sekä keksit liian lähellä polttimoita. Nyt hankimme mökillemme uuden hieman tilavamman kaasugrillin, joten mieheni kehoitti minua uuteen pasitokokeiluun. Tällä kertaa tuo onnistuikin, koska polttimoista paistolevyyn on hieman pidempi matka. Myös uudessa grillissä oleva lämpötilamittari helpotti paistamista. Nostin grillin lämmön ensin noin 200 asteeseen, jonka jälkeen laitoin grillin minimiiin. Tuolla tavoin paistolämpötila laski noin 180 asteeseen. Laitoin grilliin tarkoitetulle paistolevylle leivinpaperin ja pyörittelin mustikkakeksien ohjeella (puolikkaalla) tehdystä massasta keksipalloja. Tällä kertaa käytin sekä vadelmaa että mustikkaa eli kuningatar keksejä tuli näistä. Nostin pallot leivinpaperin päälle ja nostin pasitolevyn grilliin. Paistoin keksejä noin 15 minuuttia grillissä. Muutaman kerran uskaltauduin kurkkaamaan grilliin, mutta huomasin jokaisen kurkistuksen laskevan lämpötilaa, joten en uskaltanut montaa kurkkausta tehdä :o) Paistamisen jälkeen keksit kannattaa nostaa ritilän päälle jäähtymään. Nämä keksit ottivat kauniisti väriä pohjaan, mutta eivät palaneet. Suurin ongelma nimittäin paistamisen kanssa on se, että keksit paistuvat helposti pohjasta liikaa - ihan niin kuin minulla kävi ensimmäisellä paistokerralla. Suosittelen vain tutustumaan omaan grilliin ja sen suomiin mahdollisuuksiin myös leivonnassa.




Näillä kekseillä sitten herkuttelimme iltapäiväkahvin yhteydessä. Kaikki keksit hupenivat ja vieläpä aika nopeasti :o)