Huomaan että näin kesällä tulee tosiaan nautiskeltua näistä oman maan marjoista. Joten nyt kaksi mustikkapäivitystä peräkkäin. Tänään kiersinkin mökkiä ympäri samalla keräillen mustikoita. Sainkin aika nopeasti kaksi litraa mustikoita purkkeihini, joista nyt valmistui ainakin tämä makoisa mustikkapiirakka. Tämä piirakka ei ole ihan perinteisellä reseptillä tehty, kun halusin käyttää täytteeseen "ylimääräisen" vaniljavanukkaan. Mustikoiden lisäksi on tullut keräiltyä talteen myös vadelmia ja viinimarjoja, joten ehkäpä niistä sitten seuraava päivitys :o)


 

Vaniljainen mustikkapiirakka


Pohja

1 prk (200g) kermaviiliä

100g suolatonta voita

2 kananmunaa

1,5 dl ruokokidesokeria (tavallinenkin sokeri käy ihan hyvin)

2 tl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta


Täyte

2 dl valmista vaniljavanukasta (käytin ekrtöms)

1 dl créme fraichea

2 kananmunaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 dl mustikoita


Sekoita keskenään pohjan kermaviili, kananmunat sekä pehmeä voi. Sekoita toisessa kulhossa sokerit ja kuivat aineet keskenään. Lisää ne ensimmäiseen seokseen. Kaada massa kevyesti voideltuun piirakkavuokaan (n. 26-30cm) tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (n.24cm). Painele paikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. 

Valmista piirakan täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset keskenään, mustikoita lukuunottamatta. Kaada pohjan päälle noin puolet mustikoista ja painele ne kevyesti pohjan sisään. Kaada täyte mustikoiden päälle ja ripottele loput mustikat täytteen päälle. Paista noin 40 minuuttia 175 asteessa. (Paistoiaika ja -lämpötila nyt viitteellisiä, koska mökkimme uuni ei mielestäni toimi ihan niin kuin pitäisi. Jouduin tuon vuoksi säätelemään paistolämpötilaa ja samalla paistoaikaakin.) Jos piirakan pinta tuntuu tummuvan herkästi, laita vuoan päälle alumiinifolioa suojaamaan pintaa. Varo ettei folio tartu piirakan pintaan kiinni.