Nyt on joku piirakka villitys menossa tässä blogissa. Muutama muukin piirakka on tänne tietänsä löytämässä :o) Päätin kokeilla gluteenittoman piirkan tekemistä niinkin helpolla tavalla kuin korvaamalla pohjaan tulevat vehnäjauhot maissijauhoilla. Hyvää tuli tästäkin piirakasta. Pohja on väriltään hieman keltaisempaa kuin mitä vehnäjauhoista tehty pohja, mutta maku oli ihan kohdallaan tässäkin tapauksessa. Laitoin piirakan tarjolle lusikoiden kera terassillemme ja aika nopeasti koko piirakka oli kadonnut parempiin suihin :o)




Gluteeniton banaani-toffeepiirakka

 

Pohja:

110g voita

25g sokeria

3 dl maissijauhoja

1 rkl vettä


Täyte:

100g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 prk kondensoitua maitoa

1 dl kermaa vatkattuna


2 isoa banaania

siirappia


Mittaa kylmä voi, sokeri sekä maissijauhot kulhoon nypi ne sekaisin murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina hieman vuokaa suuremmaksi ja nosta kaulinta apunakäyttäen kevyesti voideltuun vuokaan (käytin 35cmx11cmx3cm). Painele pohja tiiviisti vuokaan ja paista 175 asteessa noin 13 minuutin ajan. Voit laittaa esimerkiksi leivinpaperin pohjataikinan päälle ja siihen päälle esimerkiksi kuivia herneitä painoksi. Tällöin piirakka taikina ei lähde putoamaan reunoilta. Anna pohjan jäähtyä paistamisen jälkeen ennen täyttämistä.

Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon kondensoitu maito. Vatkaa sekaisin. Nostele sekaan vatkattu kermavaahto. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Siivuta banaani piirakan päälle ja kaada vielä hieman siirappia piirakan päälle.