Tuossa jokin aika sitten oli tuorejuustot kaupassa tarjouksessa, joten tietysti hamstrasin niitä sitten yli tarpeen. Nyt alkoi olla aika käyttää ylimääräisiä tuorejuustoja pois, joten päätin sitten jotain niistä tehdä. Juustokakut on oiva tapa tähän, koska niihin saa menemään tuorejuustoa aika paljon. Tarkoituksena oli tehdä alunperin minttusuklaajuustokakku, mutta kun kaapista ei minttulikööriä löytynyt muutin lennossa alunperinsuunittelemaani reseptin oikein suklaiseksi juustokakuksi. Tämä olikin ainakin meidän perheen raadin mukaan oikein herkullista ja mielestäni aika lähellä jopa Cheesecake factoryn suklaamoussekakkua, vaikka ihan samanlainen ei olekaan. Minttusuklainen juustokakku sitten seuraavaksi, kunhan vaan tulee tuolla Alkossa ensin asioitua.



Pohja:

100g suolatonta voita

3 dl sokeria

2 munaa

2,5 dl jauhoja

0,5 dl kaakaojauhoa

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria


Täyte:

800g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl sokeria

1 dl kaakaojauhetta

5 kananmunaa

3 tl vaniljasokeria

150 g suklaarouhetta


Koristeluun:

1 dl vispikermaa

vaniljasokeria

sokeria

hedelmiä/marjoja/suklaata


Valmista ensin pohja vatkaamalla voi ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne edelliseen. Voitele 26 cm irtopohjavuoan reunat öljyllä tai vuokasuihkeella ja pingota pohjalle leivinpaperi. Levitä kakkutaikina irtopohjavuoan pohjalle. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia.

Pohjan ollessa uunissa valmista täyte. Laita tuorejuustot monitoimikoneeseen ja vatkaa ne notkeksi ja kermamaiseksi. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä kaakaojauho hyvin sekoittaen. Lopuksi lisää kananmunat ja vatkaa vielä kunnolla sekaisin. Levitä uunista otetun pohjan päälle suklaarouhetta, mutta jätä osa vielä ripoteltavaksi kakun päälle. Kaada täyte suklaarouheen päälle ja ripottele loput suklaarouheet täytteen päälle. Ota alumiinifoliosta reilusti vuokaa suurempi pala ja nosta vuoka folion päälle. Nosta vuoka folion kanssa isoon uunivuokaan ja kaada  vuokaan kiehuva vettä. Nosta vuoka kokonaisuudessaan uuniin ja paista 175 asteessa 45 minuuttia ja sen jälkeen laita uuni pois päältä. Anna kakun olla vielä jäähtyvässä uunissa 30 minuutin ajan.

Anna kakun jäähtyä ja nosta jääkaappiin yön yli. Vatkaa sokeroitu kerma vaahdoksi. Koristele kakku kermalla ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä. Koristeluun voisi käyttää hyvin myös esimerkiksi suklaanappeja.

Itse kävin illalla riipimässä marjat äitini kirsikkapuusta, joten tämän vuoksi nuo kirsikat päätyivät nyt tämän kakun koristeiksi. Jatkossa myös luvassa jotain kirsikkaista näillä näkumin. Aikaisemmin en olekaan kirsikasta mitään leiponut, joten nyt on aika. Ehkäpä kirsikkapiirakkaa...


Tässä vielä kakku kokonaisuudessaan