Koska alkoi suklaat hupenemaan leivontalaatikosta, piti kaupasta hamstrata hieman lisää... Ostin sitten tavallisten suklaiden lisäksi omaa herkkuani, pähkinäsuklaata. Erään kakun tiimoilta ihana ja iso kahvikakkuvuoka oli vielä esillä tuossa keittiön pöydällä ja ne yhteen liitettynä saivat aikaiseksi ajatuksissani tämän alla olevan kakun... Ei siihen inspiraatioon paljon muuta tarvita!! Ja mikä on sen ihanampaa kuin siivoilla kotia samalla kuin ihana kakun tuoksu pikku hiljaa valtaa puhdistuvaa taloa :o)



(mikä kiiltelevä kuorrutus :o) )


Pähkinäsuklainen kahvikakku

300 g voita

300 g ranskankermaa

4 dl sokeria

5 kananmunaa

400g jauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

200g hasselpähkinäsuklaata


Kuorrute:

120g tummaa- tai maitosuklaata

1 dl kermaa

1 rkl voita


Vatkaa voi, ranskankerma ja sokeri hyvin keskenään. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Rouhi veitsellä hasselpähkinäsuklaa ja sekoita se vielä taikinan joukkoon. Voitele noin 3 litran vetoinen kahvikakkuvuoka hyvin. Kaada taikina tasaisesti vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku jäähtymään esimerkiksi ritilän päälle.

Pilko suklaa kulhoon ja laita sekaan myös voi nokare. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada se suklaan ja voin päälle. Sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle.





Minulla oli tällä kertaa assistenttikin mukana eli minun kuvatessa 5v. tyttäremme levitti kuorrutteen tuohon kakun päälle (alempi kuva).

On se ihanaa, kun on leipomisesta innostunut neitokainen meidän taloudessa.