Äitini kutsui muutaman vieraan kylään viime viikolla. Hän halusi juhliin jotain pientä tarjottavaa. Jostain kumman syystä minäkin olin pohtimassa tarjoiluja :o) Lopulta asia päätyikin niin, että lupauduin tekemään tarjottavat ja sain vapaat kädet. Yksi toivomus makeasta puolesta äidilläni oli ja se oli ranskankermatäytteinen marjapiirakka. Tässä resepti tekemiini cocktailpaloihin, jotka täytin kreikkalaisella täytteellä. Makuina oli siis kurkkua, valkosipulia, pippuria...
Kreikkalaiset cocktailpalat

(noin 16kpl)


8 siivua Ruispaahtoa (isoja siivuja)

8 siivua Vehnäpaahtoa (isoja siivuja)


Täyte:

n. 100g yrttimarinoituja salaattijuustokuutioita

1 pkt Kreikkalaista tuorejuustoa

100g ranskankermaa

8 cm pala kurkkua

2 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja

mustapippuria

suolaa

Lisäksi:

cocktailtikkuja

pisaratomaatteja

salaattia (esim. sinaappi-salaatti)


Laita salaattijuustokuutiot ja aurinkokuivattu tomaatti monitoimikoneeseen pienittaväksi. Raasta kurkku raastimella ja nosta se pieneen siivilään. Lisää sekaan hyppysellinen suokaa ja anna ylimääräisten nesteiden valua pois. Lisää valutettu kurkku, tuorejuusto ja ranskankerma sekä mustapippuri joukkoon ja sekoita monitoimikoneessa tahnaksi. Nosta tahna pursotinpussiin ja valmista leivät. Ota pieni pyöreä muotti (noin 4 cm) tai lasi ja ota sillä leivistä ympyröitä (24 molempia; 3/leipä riippuen muuotin koosta). Itse laitoin puoleen kaksi vehnäleipää ja yhden ruispaahdon ja puoleen taas toisinpäin. Pursota leivän päälle täytettä ja laita toinen leipä päälle. Pursota taas täytettä ja kolmas leipä päälle. Laita salaatin palanen sekä pisaratomaatti ylimmän leivän päälle ja pistä cocktailtikku läpi koristeiden ja leipäpinon. Tee näin kaikille leiville.

 

Vinkki! Halutessasit voit myös kuorruttaa leivät esimerkiksi ranskankermasta/tuorejuustosta ja kermasta tehdyllä seoksella. Nämä ovat pienelle porukalle kuin voileipäkakun korvike ja näppärä pikkupurtava.
Vinkki! Ylimääräiset leivänpalaset voi hyvin myllätä pieneksi monitoimikoneessa ja tehdä niistä hyydytettävään voileipäkakkuun sopivaa pohjamurua.