Tämä jo pitkään kovassa suosiossa ollut marjapiirakka on jäänyt jo jonnekin blogin syövereihin. Kyllä tuo resepti täältä löytyy (moneen otteeseenkin), mutta itsellenikin se oli vaikea löytää, joten muistutellaanpa hieman tätä taas. Olen tätä tehnytkin tasaisin väliajoin vieraille ja nyt äitini pyysi minua tekemään tämän piirakan hänelle ja ystävilleen.

Sen muutoksen olen nykyään tuohon tekotapaan tehnyt, että mittaan nuo täytteen ainekset kulhoon ja vatkaan kaikki samalla vaahdoksi. Näin ei tarvitse erikseen kermoja vatkailla ja lopputulos on sama. Laitan nyt tuon ohjeen tuohon alle. Tällä kertaa tein piirakan sydämenmalliseen (irtopohjaiseen) piirakkavuokaan.




Marjapiirakka ranskankermatäytteellä

 

 

Pohja:

150 g voita

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

maitoa kostutukseen

 

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 10-12min (pohja ei saa saada paljon väriä). Voit halutessasi laittaa ennen paistoa pohjan päälle leivinpaperin ja kuiviaherneitä painoksi, jolloin piirakkapohjan reunat pysyvät hienosti reunoilla. Anna pohjan jäähtyä paistamisen jälkeen. Kostuta pohja maidolla, pullasudilla.

 

Täyte:

2,5 dl vispikermaa

150g Valio crème fraichea

1 dl fariinisokeria


Päälle vadelmia, mustikoita tai muita marjoja

 

Halutessasi tee hyytelösokerista kiille

1  1/2 kertaisena paketin ohjeen mukaan


Mittaa kerma, ranskankerma ja fariinisokeri kulhoon ja vatkaa niitä kunnes täyte on tasaista vaahtoa, muutamien minuuttien ajan. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat ja mustikat täytteen päälle. Halutessasi valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada tai lusikoi marjojen päälle. Pakastemarjoja käyttäessä tuo hyytelösokeri on lähes ehdoton.

Parasta piirakka on seuraavana päivänä, jos vain malttaa odottaa!