Tänään päätimme lasten kanssa leipoa aamupalan jälkeen kinkkumuffinsseja. Näillä sitten herkuteltiin aamulla. Iltapäivälläkin maistuivat hyvin koululaiselle välipalaksi. Oli kyllä meheviä ja maukkaita! Tarkoituksena oli näihin lisäillä vielä feta-juustoa, mutta sitäpä ei etsinnöistä huolimatta löytynyt jääkaapista!



Kinkkumuffinssit

(9 kpl)


4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhoja

1/2 tl mustapippuria

1 1/2 tl persijaa (kuivattua)

1 1/2 dl juustoraastetta

100g palvikinkkusiivuja

2 kanamunaa

2 dl maitoa

1/2 dl öljyä


Pilko kinkut. Sekoita keskenään pilkottu kinkku, vehnäjauhot, leivinjauhe, mustapippuri, persilja ja juustoraaste. Sekoita toisessa kulhossa kanamunat, maito ja öljy, niin että munien rakenne rikkoutuu.  Sekoita hyvin nestemäiset aineet kuiviin aineisiin ja jaa massa yhdeksään muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kypsiä ja kauniin ruskeita pinnalta.