Suolapähkinät, kinuski, suklainen kakku... Nam!

Olipa taas vaikeaa keksiä tälle kakulle nimeä... Selviäähän tuosta mitä kakussa on :o) Tein jo yhden kokeilun samantapaisesta kakusta aikaisemmin, mutta se epäonnistui. Tylsää huomata vasta kakun leikkausvaiheessa kaikkien kuvaottojen ja muiden jälkeen, että kakku oli täysin susi... Tämä nyt sitten ei ollut, joten jaan reseptin nyt sitten julkisesti :o)

 



 

Karamellisoitu pähkinäkakku

 Kakku:

150 g voita

150 g ranskankermaa

2 dl sokeria

3 kananmunaa

200g jauhoja

25 g kaakaojauhoja

2 tl vaniljasokeria

1 tl soodaa

 Sisälle:

1 dl suolapähkinöitä

1/2 dl kermaa

1 dl sokeria

2 rkl fariinisokeria

 

Päälle:

1 dl suolapähkinöitä

1 1/2 dl kermaa

1/2 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

1 rkl voita

 

Mittaa pehmeä voi, ranskankerma ja sokeri monitoimikoneeseen ja vatkaa hyvin vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Mittää kuivat aineet keskenään kulhoon ja lisäile vaahtoon. Laita noin puolet taikinasta voideltuun kahvikakkuvuokaan. Mittaa kattilaan kerma sekä sokerit ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan vielä pähkinät ja nostele kinuskiset pähkinät vuokaan taikinan päälle. Levitä loppu taikina pähkinöiden päälle. Paista noin 35 minuuttia 175 asteessa.

Valmista päälle tuleva kinuski mittaamalla kerma ja sokerit tarttumattomaan kattilaan. Laita kattila levylle kovalle teholla ja anna kiehua, kunnes kinuski saavuttaa 110 lämpötilan. Tämän jälkeen ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Levitä ohut kerros kinuskia kumotun kakun päälle ja levitä suolapähkinät kinuskin päälle. Kaada tai lusikoi kinuskia vielä pähkinöiden päälle.