Ostin tuossa jokin aika sitten fudgeja varten riisimuroja. Kokeilinkin niitä fudgeihin, mutta en pitänyt siitä että riisimurot ottivat kosteutta jääkaappisäilytyksestä tai fudgemassasta eikä olleet enää rapeita. Hyviltä ne maistuivat, mutta purutuntuma ei ollut sellainen kuin toivoin. Tuo riisimuropaketti tuolla kaapissa on "kummitellut" siitä lähtien, kun meillä ei nuo lapsukaiset oikein muroista välitä. Päätinpä etsiskellä netin syövereistä joitain riisimuroreseptejä. Paljon erilaisia löytyikin. Lopulta päädyin tutkailemaan erilaisia cookies-reseptejä. Niistä sitten kokosin oman reseptini makoisiin ja rapeisiin kekseihin. Vieläpä niin nopeat tehdä!


 

Riisimuro-valkosuklaakeksit

(noin 18 kpl)


120g voita

2 1/2 dl sokeria

1 kananmuna

3,5 dl vehnäjauhoja

1/2 tl soodaa

2 tl vanijasokeria

5 dl riisimuroja

100g valkosuklaata


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna joukoon hyvin sekoittaen. Mittaa vehnäjauhot, sooda ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää jauhot voisokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi (Huom! Massa on aika kuivaa). Rouhi veitsellä valkosuklaa pieneksi ja lisää yhdessä riisimurojen kanssa edellisiin. Sekoita massa tasaiseksi. Pyörittele ja puristele käsin massa palloiksi leivinpaperille. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia. Pikkuleivät saavat olla keskeltä pehmeitä uunista pois ottaessa. Anna jäähtyä. Voit nostaa pikkuleivät jäähtymään ritilän päälle.

 

 

Tietääköhän joku teistä blogini lukijoista, saako suomesta (ja jos, niin mistä) puffet ris eli turvotettua riisiä mistään? Olisin kovin kiitollinen, jos joku osaisi minua asiassa auttaa! Muutama resepti olisi mielessä johon tuota tarvitsisin, mutta en ole ainakaan itse kyseiseen tuotteeseen kaupoissa törmännyt. Löytyisiköhän jostain etnisestä kaupasta?

 

 

Vielä muistutus Pullahiiren leivontanurkka-blogin arvonnasta, johon voit vielä tämän päivän ajan ilmoittautua mukaan täällä!