Tänään vietetään Pukeudu pinkkiin-päivää eli Roosa nauha-päivää! Tärkeän asian puolesta haluaa myös Pullahiiri laittaa kortensa kekoon. Täällä voitte käydä tutustumassa tarkemmin päivän sisältöön sekä tekemässä lahjoituksia tai ostamassa roosan nauhan tukeaksenne rintasyöpätutkimusta!
Pullahiiren roosa nauha-muffinssit

(9) kpl


Muffinssit:

2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1/2 dl sitruunan mehua

1/2 dl vettä

2 kananmunaa

75g voita

n. 1 dl mansikkahilloa


Kuorrute

150 g ranskankermaa

2 dl vispikermaa

3/4 dl kidesokeria

(1 tl vaniljasokeria)


 

Sulata voi ja nosta jäähtymään. Mittaa ensin kuivat aineet yhteen kulhoon ja sekoita ne keskenään. Sekoita toisessa kulhossa sitruunan mehu, vesi, kananmunat ja lisää ne sekoittaen kuivin aineiden joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu ja jäähtynyt voi. Sekoita tasaiseksi ja jaa paperisiin minimuffinssivuokiin.Suosittelen käyttämään muffinssipeltiä. Paista 175 asteessa noin 15 minuutin ajan. Nosta ritilälle jäähtymään.

 

Leikkaa jäähtyneihin muffinsseihin keskelle pieni kolo. Täytä kolo lähes täyteen hillolla. Leikkaa leikatuista muffinssin palasista ylä osa hillon päälle hatuksi.

 

Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon ja vatkaa, kunnes aineet ovat vaahtoutuneet hyvin keskenään. Laita Purotuspussiin haluamasi pursotinterä ja täytä pussi kuorrutteella. Pursota haluamallasi tavalla kuorrute muffinssin päälle. Voit myös levittää kuorrutteen muffinssin päälle vaikka veitsellä, jolloin et tarvitse pursotinpussia lainkaan.

 

 

Roosat nauhat on sokerimassaa ja lisänä pinkkiä koristesokeria. Nauhat on helppo tehdä leikkaamalla kaulitusta sokerimassasta pitkiä noin 2,5 cm leveitä suikaleita ja kääntämällä ne roosa nauhan mukaisesti ristiin. Nosta koristeet muffinssien päälle.

 


 

 

 

Pink ribbon day in Finland 10/14/2011

 Vielä lisäyksenä leikkauskuva muffinssista, niin selviää miten tuo hillo tuolla sisällä on.

(14.10.11 klo 19.54)