Nyt siirrytään hetkeksi pois hempeistä väreistä kohti hämähäkkien, noitien ja muiden velhojen maailmaa. Vietimme nimittäin lähinaapureiden kanssa Pyhäinpäivän iltaa Halloween-juhlien merkeissä! Tarjoilut hoidimme meillä nyyttikestiperiaatteella. Tein tarjolle mm. näitä verisiä noidan sormia. Noidan sormet ovat aika yleinen leivonnainen Halloween-juhliin Amerikassa. Itse kuitenkin halusin siihen vielä jotain ekstraa ja päädyin täyttämään sormet mansikkamarmeladilla.
Veriset noidan sormet

(noin 18-20 kpl)


250g voita

200g sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 kanamuna

350g jauhoja

mansikkamarmeladi

 Vatkaa voi ja sokeri sekä vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää koko ajan vatkaten kanamuna joukkoon.  Lisää jauhot ja sekoita massa tasaiseksi joko sähkövatkaimella vatkaten tai käsin nyppien. Laita taikina noin 15-30 minuutin ajaksi jääkaappiin. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen isoksi levyksi. Leikkaa taikina levy noin 4cm x 7cm paloihin. Laita mansikkamarmeladi pakastepussiin ja leikkaa yhdestä kulmasta pieni pala pois. Pursota marmeladi pussin reijästä pitkittäin jokaisen palan päälle. Rullaa palat kuin kääretorttu, niin että marmeladi jää rullan keskelle. Käännä pötköt saumakohta alaspäin leivinpaperin päälle uunipellille.


Muotoile pötköjen päät kiinni ja työnnä jokaiseen pötköön manteli kynneksi.


Painele pienellä haarukalla tai vastaavalla sorminiveliin hieman "kurttuja". Muotoile samalla sormen muotoja pikkuleipiin. Paista pikkuleipiä noin 12-15 minuuttia 175 asteessa.


Laita marmeladia vielä toiseen pakastepussiin ja leikkaa pussin kulmaan pienen pieni reikä. Pursota marmeladia kynnen viereen ihan vähän vereksi.