Taas muffinssireseptiä, mutta taas hieman erilaisella kuorrutuksella. Suklaaganache on kermasta ja suklaasta tehty vaahto. Erittäin herkullinen ja helppo valmistaa, kunhan muistaa tehdä sen jo hyvissä ajoin jäähtymään. Suklaaganachea voi käyttää niin kakun kuin muffinssien kuorrutteena joko vatkaamattomana tai vatkattuna. Sillä voi kuorruttaa kakun lämpimänä, jolloin saa tasaisen suklaaminnan koko kakkuun tai sitten pursottaa kylmänä joko vatkattuna tai vatkaamattomana. Suklaan määrä vaikuttaa ganachen paksuuteen.
 

Tein viikonlopuksi tuttavaperheen lapselle synttäritarjoiluja. Kuorrutin täytekakun suklaaganachella, jota sitten varasin varmuuden vuoksi reilusti... Koska tuota kuorrutetta jäi yli jonkin verran, joten paistoin äkkiä suklaamuffinsseja satsin ja niihin laitoin kuorrutteeksi tuota suklaaganachea sekä samanlaisen koristuksen kuin itse kakkuun. Muffinssireseptinä toimii jo monesti hyväksi havaitsemani (eli nopea ja helppo) suklaamuffinssiresepti.Suklaaganache kuorrutteiset Suklaamuffinssit

(Noin 30 kpl minimuffinsseja)Muffinssit:

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

3/4 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa

2 kananmunaa

1/2 dl öljyä

 

Kuorrutus:

150g suklaata (maito-/tummaasuklaata)

2 dl kermaa


Mittaa ensin kuivat aineet yhteen kulhoon ja sekoita ne keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat sekä öljy keskenään ja lisää ne sekoittaen kuivin aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja jaa paperisiin minimuffinssivuokiin. Jos et halua muffinssien leviävän vaan kohoavan, niin käytä muffinssipeltiä. Paista 175 asteessa noin 12 minuutin ajan. Nosta ritilälle jäähtymään.

Kuumenna kerma ja paloittele sekaan suklaa. Sekoittele sen aikaa, että suklaa sulaa. Nosta pois levyltä ja kaada kulhoon. Jäähdytä jääkaappikylmäksi eli ainakin muutamien tuntien ajan, mielellään yön yli. Vatkaa kylmä suklaakerma vaahdoksi. Laita vaahto pursotin pussiin ja pursota muffinssien päälle. Koristele esimerkiksi sokerimassa/marsipaanikoristeilla. Käytin tyllana isoa puoreäpäistä tyllaa.

Vinkki! Voit valmistaa ganachen myös pilkkomalla suklaan astiaan ja kaataa kuumennetun kerman suklaan päälle. Tämän jälkeen seosta sekoitellaan, kunnes suklaa on täysin sulanut. Tämä taitaa olla "oikeaoppinen" ganachen valmistaminen, jos Wikipediaan on uskominen.


 

 Nämä lähtivät sitten kakun mukana sankarittaren juhlapöytään tarjolle! Näissä synttäritarjoiluissa ei suklaata säästelty :o)