Neitokainen halusi jotain herkkua jälkkäriksi lounaan päälle. Ei sitten muuta kuin leipomaan... Neidin toive oli ensin mokkapalat, joka vaihtui kuitenkin muffinsseihin. Kehittelimme yhdessä uuden reseptin. Nämä ovat oikein reilun kokoisia, amerikkalaistyyppisiä muffinsseja ja erittäin helppoja tehdä myös lasten kanssa. Herkullisia näistä tuli! Käyttämäni suklaahiput ovatkin muuten kesän reissusta tuliaisina tuomiani Hershey´s Chocolate Chips-suklaahippuja - aitoja ja alkuperäisiä :o)




Chocolate chip muffins

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Suklaahippumuffinssit

(9kpl)


1 1/2 dl fariinisokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 kananmunaa

1 dl maitoa

100 g voita

100 g suklaata (suklaahippuja)


Sekoita fariinisokeri, vehnäjauhot, kakkaojauhe ja leivinjauhe isossa kulhossa keskenään. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita pienemmässä kulhossa maito ja kananmunat. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jos et käytä suklaahippuja, niin rouhi suklaa. Lisää jäähtynyt voi ja suklaarouhe/suklaahiput muffinssitaikinan joukkoon. Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja jaa taikina niihin. Paista noin 15-20 minuuttia 175 asteessa. Nosta ritilälle jäähtymään.


VINKKI! Voit jättää osan muffinsseihin tulevista suklaahipuista muffinssien päälle ripoteltaviksi ennen paistoa.